Șofer român din Italia riscă o amendă de 3.000 de euro și închisoarea după ce a ajuns cu mașina într-un canal cu apă

Un șofer român din Italia riscă o amendă de 3.000 de euro după ce a ajuns cu mașina într-un canal de apă din localitatea Caravaggio din provincia Bergamo. Bărbatul avea o alcoolemie de patru ori peste limita admisă de legislația rutieră italiană.

S-a întâmplat sâmbătă, 30 noiembrie, în jurul orei 16:00, pe via Dante Alighieri. Un român în vârstă de 41 de ani cu inițialele O.V., rezident în localitatea Caravaggio, care conducea un autoturism Renault Kadjarul, a ieșit de pe șosea și a plonjat cu mașina în canalul de apă Rondanina.

La controlul agenților de circulație s-a constatat că șoferul român avea o alcoolemie de 2,03 g/l, de peste 4 ori limita legală admisă, care este 0,5 în Italia. Bărbatul riscă acum o amendă în valoare de 3.000 de euro, precum și închisoarea de la 6 luni la 1 an. De asemenea șoferului român i-a fost reținut permisul de conducere.

Echipajele de pompieri din Treviglio au intervenit pentru recuperarea vehiculului.

Foto: Eco di Bergamo

Codul rutier italian prevede pentru șoferii care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice amenzi între 532 și 6.000 de euro în funcție de nivelul de alcoolemie al conducătorului auto. Peste limita de 0,8 g/l alcool pur în sânge apare răspunderea penală și șoferul este pasibil cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20