Șofer român din Italia, și-a abandonat amicul mort în mașină după ce a provocat un accident. Urmărit și prins de carabinieri

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 ianuarie, la Godo di Russi, în provincia Ravenna, în apropierea intersecției dintre via San Vitale și via Sentierone, s-a petrecut un accident rutier grav care a stârnit indignare și tristețe în comunitate.

Iulian Bogdan Andronic, un cetățean român în vârstă de 36 de ani, rezident în Filetto, a fost implicat într-un incident fatal, conducând cu un nivel de alcool în sânge de aproape 2 g/l, de patru ori peste limita legală, informează Il Resto del Carlino.

Tragedia a avut loc în jurul miezului nopții, când Bogdan Andronic, la volanul unei mașini Toyota Yaris, a pierdut controlul volanului, ignorând un sens giratoriu și intrând cu viteză într-un dâmb cu verdeață. Mașina s-a răsturnat pe o parte, în curtea barului „Il ristoro della piadina”, care era închis la acel moment.

Impactul a fost atât de puternic încât pasagerul din spate, Danilo Filomeno, în vârstă de 58 de ani, originar din Ravenna și rezident în San Pancrazio, a decedat pe loc.

În urma accidentului, o femeie de 31 de ani, originară din Faenza și rezidentă în Riolo Terme, care se afla pe locul pasagerului din față, a fost grav rănită.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ea a fost transportată la spitalul Bufalini din Cesena și, din fericire, a fost deja externată.

Șocant este faptul că șoferul român, după ce a provocat accidentul, a ales să-și abandoneze amicii și să fugă de la locul faptei. A fost urmărit și prins de carabinieri la scurt timp după incident.

Confruntat de autorități, a avut o atitudine sfidătoare și nepoliticoasă, răspunzând arrogant la întrebările militarilor italieni.

În prezent, Iulian Andronic Bogdan este închis și se confruntă cu acuzații grave, inclusiv omucidere stradală, conducere sub influența alcoolului și fugă de la locul unui accident cu victime.