Un șofer român i-a uimit pe polițiștii germani cu ideea sa. A asigurat încărcătura camionului într-un mod ingenios

Șoferul unui camion înmatriculat în România, care circula miercuri, 1 iunie, pe autostrada germană A45 lângă Dillenburg (districtul Lahn-Dill-Kreis), a recurs la măsuri neconvenționale pentru a-și remedia încărcătura prost asigurată care amenința să alunece și să provoace o tragedie, informează FAZ.NET.

Era în jurul orei 10 dimineața când șoferii îngrijorați au raportat poliției un camion care circula în direcția Hanau, a cărui încărcătură dădea senzația că alunecă de pe remorcă. Până când patrula de poliție de pe autostrada ce străbate landul Hesse a ajuns din urmă camionul, șoferul român își dăduse deja seama de pericolul situației.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a fost nevoit să gareze camionul într-o parcare de pe A45, iar acolo a folosit o măsură extrem de creativă pentru a preveni alunecarea unei părți din încărcătura sa (un total de 5,3 tone de foi de tablă în formă trapezoidală) de pe remorcă.

Pentru a face acest lucru, românul s-a folosit de mai multe curele de prindere pe care le-a întins în jurul unei mese și a unei bănci ale căror picioare erau prinse în beton, idee în urma căreia până și polițiștii germani au rămas uimiți de inventivitatea și curajul șoferului român.

Sursa foto: FAZ.NET

După ce au aruncat o privire mai atentă asupra camionului, polițiștii au realizat pericolul situației. „Combinația de asigurare incorectă a încărcăturii cu o structură dreptunghiulară din lemn și fixarea acesteia cu benzi metalice care au cedat greutății neuniforme a foilor, nu este potrivită pentru acest tip de transport și, în consecință, a adus încărcătura într-un dezechilibru periculos”, au transmis aceștia.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru a remedia situația, a fost chemată o macara care a sosit imediat în parcare. Aceasta a reîncărcat foile de tablă din partea superioară a încărcăturii și apoi le-a asigurat corespunzător. După ce poliția a verificat siguranța încărcăturii, camionul a fost lăsat să-și continue drumul.