Șofer român în Italia, rămas fără bani în timp ce i s-a stricat camionul, ajutat cu mâncare de italieni

Un gest de solidaritate remarcabil a avut loc în Cairo Montenotte, localitate din regiunea Liguria, unde comunitatea locală s-a mobilizat pentru a ajuta un tânăr camionist român rămas fără bani după ce camionul său s-a defectat, relatează La Repubblica.

Începutul acestei povești a fost o simplă postare pe Facebook făcută de șoferul român:

„Ciao, sono a Cairo con il camion rotto. Devo aspettare fino a lunedì per poterlo riparare. Qualcuno può aiutarmi con un piatto di cibo?” (Bună, sunt în Cairo cu camionul stricat. Trebuie să aștept până luni pentru a-l repara. Poate cineva să mă ajute cu ceva de mâncare?).

photo_2023-12-11_14-16-34

Renzo Briano, un fost camionist italian în vârstă de 63 de ani, a fost printre primii care au răspuns apelului. El l-a contactat pe tânăr și l-a întâlnit, ducându-i de mâncare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Camionistul român, care avea doar un card de combustibil și nu dispunea de bani, a fost surprins de ajutorul primit și a mulțumit profund pentru gest.

Deși apelul a stârnit și comentarii negative pe rețelele sociale, care ulterior au fost eliminate, solidaritatea unor membri ai comunității a fost evidentă.

Pe lângă Renzo, două femei au contribuit la ajutorarea tânărului, oferindu-i mâncare pentru prânz și cină. De asemenea, i-au oferit posibilitatea de a face un duș și i-au spălat hainele.

Renzo Briano și-a exprimat regretul că nu toți concetățenii săi au arătat aceeași empatie, mulți preferând să insulte de la distanță.

Cu toate acestea, ajutorul oferit de el și de celelalte doamne a reprezentat un exemplu de generozitate și umanitate.

Defecțiunea camionului s-a dovedit a fi mai complicată decât se anticipase, necesitând mai mult timp pentru reparații.

În această perioadă, Renzo și ceilalți binefăcători au continuat să-l viziteze și să-l ajute pe tânăr, demonstrând că, uneori, un mic gest poate avea un impact enorm asupra vieții cuiva.