Șofer român în străinătate, ucis de airbagul mașinii. Polițiștii: „Foarte rar am văzut așa ceva!”

Într-un eveniment tragiccare a avut loc duminică, 11 februarie, în Palma, Spania, un cetățean român în vârstă de 37 de ani, identificat cu inițialele M.A.C., și-a pierdut viața în urma unui accident de circulație neobișnuit.

Incidentul, care a avut loc în direcția aeroportului, în jurul orei 19:00, s-a soldat cu moartea șoferului după ce un fragment metalic desprins din airbagul mașinii sale i-a secționat jugulara, provocându-i o hemoragie puternică și ucigându-l pe loc.

Accidentul nu a fost unul cu pagube majore la prima vedere, implicând o coliziune minoră cauzată de o oprire bruscă, în care vehiculele inițial implicate au putut să-și continue drumul fără asistență.

Totuși, mașina condusă de M.A.C., un Citroen C3, a lovit aceste vehicule staționate, declanșând o defecțiune rară și fatală a airbagului.

Potrivit declarațiilor agenților Gărzii Civile de Trafic, acest incident nu ar fi trebuit să aibă consecințe atât de grave, subliniind că decesul a fost rezultatul unui defect mecanic neobișnuit al airbagului:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A fost un accident obișnuit, cum avem patru sau cinci în fiecare zi, dar așa ceva să se întâmple din cauza airbagului vedem extrem de rar”, a afirmat unul dintre polițiști, adăugând că defecțiunea a fost mecanică și nu are legătură directă cu accidentul în sine.

Autoritățile așteaptă rezultatele unei inspecții tehnice pentru a determina defectul exact al airbagului, care a provocat desprinderea fragmentului metalic.

Interesant este că RAPEX, sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene pentru produsele nealimentare, a avertizat în octombrie 2021 despre posibile defecțiuni ale airbagurilor pentru vehiculele Citroen C3 și C4.

Conform Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), a fost identificată o defecțiune la dispozitivul de umflare a airbagurilor pentru mai multe modele de mașini, inclusiv Citroen C3 și C4, precum și modelele DS3, DS4 și DS5, care ar putea cauza răniri ocupanților din cauza nerespectării cerințelor de reglementare stabilite pentru omologare.

Distribuie acest articol