Șofer român, moarte cruntă în străinătate sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului

Un șofer român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de canalizare aruncat de pe un pod.

ghe-tibil-camion2
Camionul condus de șoferul român.

Incidentul s-a produs în jurul orei 01:30 pe autostrada E42, la limita dintre provinciile Liège și Namur din Belgia, mai exact pe teritoriul comunei Héron din provincia Liège.

Gheorghe Tibil, originar din Maramureș, dar care lucra pentru o firmă de transport din Spania, a fost ucis pe loc după ce capacul de canalizare a pătruns în cabina camionului.

Soția sa, care se afla alături de el în cabină, a reușit ca prin minune să oprească vehiculul în siguranță.

ghe-tibil-sotie
Gheorghe Tibil și soția sa. Sursă foto: Facebook.

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru omucidere, indicând că actul a fost premeditat, considerând că autorii au așteptat momentul trecerii unui vehicul pentru a lansa capcul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția este în căutarea persoanei sau persoanelor responsabile de acest act grav de violență, precizează într-un comunicat de presă compania Castillo Trans, pentru care Gheorghe lucra.

ghe-tibil-camion
Camionul condus de șoferul român.

„Regretăm să comunicăm decesul șoferului nostru de la Castillo Trans și prietenul nostru, Gheorghe Tibil, în ziua de astăzi.

Dorim să exprimăm în aceste momente atât de dificile, cele mai sincere condoleanțe și sprijin pentru toți familiașii și prietenii acestui mare profesionist pe care am avut plăcerea să-l avem în echipa noastră.

De la Castillo Trans dorim să exprimăm din nou durerea noastră imensă pentru pierderea colegului nostru Gheorghe Tibil. La această durere se adaugă un sentiment de neputință și furie, știind de la autorități că decesul său a fost provocat de aruncarea unei capace de canalizare de pe un pod, în timp ce se afla pe autostradă în Belgia.

Acțiunea iresponsabilă i-a luat viața unei persoane bune, unui mare profesionist și a lăsat o familie întreagă în suferință.

În Belgia, procuratura investighează faptele și a deschis un dosar pentru omor.

Compania noastră a mobilizat toate resursele necesare pentru a localiza cauzele acestei tragedii, astfel încât familia să dispună de instrumentele necesare pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili de aceste fapte.

Trăim momente foarte grele și dorim să exprimăm din nou, din adâncul inimii, cele mai sincere condoleanțe”, se transmite în comunicat.

Această tragedie pune în lumină riscurile extraordinare la care sunt expuși conducătorii auto pe autostrăzi, într-un context unde un simplu gest poate avea consecințe fatale.

Autoritățile sunt determinate să găsească și să aducă în fața justiției pe cei responsabili de acest incident devastator.