Șoferii de TIR obligați să plătească testul COVID la intrare în Austria din Italia începând de astăzi

Șoferii de TIR-uri și camioane care vor să intre din Italia în regiunea austriacă Tirol vor fi nevoiți începând de astăzi, 23 februarie 2021, să plătească testul COVID pentru a putea trece frontiera dintre cele două țări, informează Camera de Comerț din Bolzano citată de publicația italiană Uomini e Trasporti.

Autoritățile austriece refuză să relaxeze restricțiile pentru transportatorii de mărfuri și, dacă până astăzi testul COVID era pus la dispoziție în mod gratuit în parcarea Sadobre din Vipiteno, acum acesta va avea un cost de 40 de euro. Certificatul cu rezultatul testului este eliberat imediat, mai precizează sursa citată.

Punctul unde poate fi efectuat testul este activ 7 zile din 7, de la ora 5:00 dimineața și până la ora 22:00. În plus, tot pe autostrada A22, în oaza ecologică din Affi, a fost mutat punctul de testare drive-in care până nu demult se afla la Aquardens.

În zilele următoare va fi instituit un nou punct de testare și la Veronamercato, lângă parcarea Quadrante Europa din Verona.

Totodată, din 22 februarie este activ un astfel de punct și în Autoparco di Brescia Est, pe autostrada A4, unde în circa 10 minute și la prețul de 30 de euro este eliberat un certificat multilingv cu rezultatul testului pentru SARS-CoV-2 (COVID-19). Punctul acesta este activ, însă, numai de luni până vineri și numai între orele 17:00 și 19:30.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol