Șoferii din Italia vor rămâne fără permis de conducere dacă folosesc telefonul în timp ce sunt la volan

Noi reguli sunt în dezbatere și urmează să fie introduse în codul rutier italian. Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaților lucrează la proiectul de lege care va aduce noi modificări legislației rutiere cum ar fi: ridicarea limitei de viteză la 150 kilometri pe oră pe autostradă și sancționarea celor care utilizează telefonul celular la volan cu suspendarea imediată a permisului de conducere.

Santo Puccia, șeful Poliției Rutiere, în cadrul dezbaterii care a avut loc la Camera Deputaților a declarat:

„Cauza principală a accidentelor rutiere este distragerea atenției în urma utilizării necorespunzătoare a telefoanelor celulare și a altor dispozitive electronice la volan. O înăsprire a legii care permite retragerea permisului de conducere încă de la prima abatere, răspunde necesității combaterii acestui comportament periculos.”  În momentul actual se suspendă permisul doar recidiviștilor, „iar această măsură nu a dat rezultatele dorite și nu a reușit să-i descurajeze pe șoferi în a a folosi telefonul mobil în timpul conducerii”, susține ofițerul de poliție citat de La Stampa.

Codul rutier italian prevede în acest moment amenzi de până la 647 de euro pentru cei care folosesc telefonul mobil în timp ce sunt la volan și suspendarea permisului de conducere de la 1 la 3 luni numai pentru cei care au  comis aceeași faptă pe parcursul a 2 ani de la prima sancțiune.

Noile reguli care vor fi introduse

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Comisia de Transporturi din Camera Deputaților propune ridicarea permisului de conducere al șoferilor, încă de la prima abatere în cazul folosirii telefonului mobil sau a altui dispozitiv electronic la volan. De asemenea, în dezbatere se află și propunerea de ridicare a limitei de viteză la 150 kilometri pe oră pe autostradă și posibilitatea pentru bicicliști să circule pe banda cu sens invers de mers în localitățile urbane.