Șoferiță româncă din Italia amendată cu 500 de euro. Mașina înmatriculată în România a fost pusă sub sechestru

A pierdut controlul volanului și a lovit bordura care delimitează carosabilul de spațiul verde, iar totul ar fi fost rezolvat de compania de asigurări, din moment ce nu a fost rănit nimeni și nu au fost implicate alte automobile în accident. Din păcate însă, mașina era înmatriculată în România, în timp ce persoana care o conducea, o femeie română, este rezidentă în Italia de peste 60 de zile, iar acest lucru i-a adus o amendă usturătoare, precum și sechestru administrativ pe autoturismul implicat în accident.

Locul unde a avut loc accidentul. Foto: TorinOggi.it

S-a întâmplat în dimineața zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la intersecția dintre via Amendola și via Parri din localitatea Nichelino de lângă Torino, unde o femeie română aflată la volanul unei mașini BMW X5 a pierdut controlul autoturismului și a lovit bordura de pe marginea străzii. Din fericire, conaționala noastră nu a pățit nimic, dar polițiștii chemați la fața locului pentru constatările de rigoare au observat imediat că automobilul era înmatriculat în România, în timp ce șoferița este rezidentă în Italia de peste 60 de zile.

Vă reamintim pe această cale că în data de 4 decembrie 2018 a intrat în vigoare noua normă din Codul Rutier italian cu privire la mașinile înmatriculate în alte țări care, la articolul 93, prevede următoarele: „Este interzis cetățenilor care au stabilită reședința în Italia de peste 60 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.” De asemenea, interzice și conducerea mașinii unei rude sau a unui prieten care trăiește în străinătate.

Având în vedere această prevedere din lege, agenții de poliție au fost nevoiți să pună mașina implicată în accident sub sechestru administrativ și să îi aplice conaționalei noastre o amendă în valoare de 500 de euro, relatează Torino Oggi.

Autoturismul înmatriculat în România tractat de la locul accidentului. Foto: TorinOggi.it