Șoferiță româncă din Italia, a tamponat o mașină pe autostradă apoi s-a întors și a fugit pe contrasens

O româncă rezidentă în localitatea italiană Fino Mornasco din provincia Como a tamponat o mașină din fața sa în timp ce circula pe autostrada A9 din Italia, direcția spre granița cu Elveția, apoi a încercat să fugă de la locul accidentului pe contrasens.

Din informațiile relatate de ziarul Il Giorno, accidentul s-a petrecut în jurul orei 6:00 din dimineața zilei de vineri, 18 noiembrie 2022, pe porțiunea de autostradă care trece prin localitatea Grandate din provincia Como, în direcția spre vama din Brogeda.

În acea zonă, un autoturism Volkswagen Polo, condus de o femeie de 39 de ani, a fost tamponat din spate de un autoturism Smart, la volanul căruia se afla o româncă în vârstă de 30 de ani.

Conaționala noastră, în loc să coboare de la volan și să verifice starea de sănătate a celeilalte șoferițe, a decis în schimb să întoarcă mașina în plină autostradă și să fugă de la locul accidentului pe contrasens.

Autoturismul Smart al româncei s-a blocat însă după o scurtă fugă, iar echipajul de poliție care a intervenit la fața locului l-a găsit pe contrasens, la circa 100 de metri distanță de locul în care s-a petrecut accidentul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii au supus-o apoi pe femeia româncă de 30 de ani unui test etilotest care a dat rezultat pozitiv.

Aceasta a fost denunțată astfel atât pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, dar și pentru diferite încălcări ale codului rutier, printre care și schimbarea sensului de mers într-o zonă interzisă, agravată de faptul că a fost comisă pe autostradă.