Șoferul care a ucis în Italia o româncă de 23 de ani a fost găsit după 20 de zile de căutări. „Am intrat în panică”

Punct de cotitură în ancheta privind moartea tinerei Diana Maraia Zaharie, româncă în vârstă de 23 de ani, care în dimineața de luni, 12 septembrie, a fost găsită moartă pe marginea unei șosele din Cassino, provincia Frosinone (Lazio). Șoferul care o lovise mortal și fugise de la locul accidentului a fost găsit de autorități și plasat în arest la domiciliu.

Bărbatul, cu inițialele L.S., în vârstă de 40 de ani, este domiciliat în cătunul Valleluce, din Sant’Elia Fiumerapido. El și-a recunoscut fapta și din seara de vineri, 30 septembrie, este în arest la domiciliu, informează Frosinone Today.

Carabinierii din Cassino și de la stația Sant’Elia au reușit să-l identifice după aproape douăzeci de zile de investigații, datorită unor probe de la locul accidentului și imaginilor camerelor de supraveghere video amplasate în zonă.

Șoferul vinovat de moartea Dianei a relatat că nu a putut evita impactul cu tânăra și că a fugit fiind cuprins de panică. Nu a explicat, însă, de ce nu s-a predat în următoarele ore, când panica l-a părăsit.

Magistratul Emanuele De Franco a dispus arestul la domiciliu în așteptarea judecății. Inculpatul este apărat de avocatul Emilio Roncone.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Studentă la a Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Diana Maria Zaharie picta și călătorea prin lume pentru a găsi inspirație

Ea a ajuns la Cassino în primele zile ale lunii septembrie și la puțin timp s-a simțit rău. A fost transportată la secția Urgențe a spitalului „Santa Scolastica”, de unde a plecat apoi după ce și-a lăsat efectele personale în holul spitalului.

Pe data de 12 septembrie, a fost găsită în jurul orei 06:30 dimineața, decedată, pe marginea șoselei Cassino-Atina, în apropiere de ieșirea spre via San Pasquale. Alarma a fost dată de ceilalți participanți la trafic. Șoferul care o lovise cu mașina a fugit de la locul accidentului, fără să-i acorde primul ajutor.