Șoferul care a ucis-o în Italia pe Diana Zaharie și apoi a fugit de la locul accidentului a fost eliberat din arest

Bărbatul care a lovit-o cu mașina în dimineața zilei de 12 septembrie, la Cassino (Lazio) pe Diana Zaharie, româncă în vârstă de 23 de ani, va fi judecat în libertate. După ce inițial a fost declarat în arest la domiciliu, decizia judecătorului de instrucție i-a redat astăzi, 3 octombrie, libertatea.

Diana Zaharie a fost găsită fără viață pe marginea șoselei Cassino-Atina, în jurul orei 06:30. Alarma a fost dată de ceilalți participanți la trafic.

După accident șoferul a apăsat pe accelerație, în loc să oprească și să acorde primul ajutor victimei. Abia după 20 de zile de căutări carabinierii au reușit să-l identifice.

Cu puțin timp în urmă a fost dată publicității știrea că magistratul de instrucție al tribunalului Cassino nu a validat însă arestarea lui L. S., bărbatul de 44 de ani din Sant’Elia Fiumerapido (Frosinone) care a ucis-o pe Diana Maria Zaharie, informează La Repubblica. Decizia judecătoarei Alessandra Casinelli a venit după o întrunire de consiliu și o cerere de eliberare din partea avocatului inculpatului, Emilio Roncone.

Șoferul a fost găsit de carabinieri pe data de 30 septembrie

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bucăți din caroseria autovehiculului, care au fost găsite la locul impactului, au făcut posibilă identificarea modelului de mașină, dar și imaginile surprinse de camerele de luat vederi din zonă au fost de mare ajutor. Când carabinierii au bătut la ușa bărbatului, acesta și-a recunoscut vina: „Da, am fost eu, nu m-am oprit pentru că m-am panicat.”

Nu înțelegem, însă, de ce după ce panica l-a părăsit nu a găsit curajul să-și asume responsabilitatea celor întâmplate. Este posibil ca fuga lui să fi semnat sentința la moarte pentru Diana Zaharie. Poate dacă șoferul se oprea imediat, i-ar fi acordat primul ajutor și ar fi dus-o la spital, tânăra s-ar fi salvat.

Distribuie acest articol