Șoferul român al unui microbuz a încercat să-și scoată ilegal din țară fiul minor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, au depistat un cetăţean român care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară fiul în vârstă de 16 ani, fiind ascuns între banchetele din spate ale microbuzului, întrucât nu avea procură din partea mamei, informează PFR.

În data de 6 august, în jurul orelor 23.00, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român V.M. în vârstă de 33 de ani, care conducea un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Germania și în care se aflau mai multe persoane.

- Continuarea după publicitate -

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit între banchetele din spate, sub o pătură, un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetățean român minor, în vârstă de 16 ani și este fiul şoferului.

La cercetări, tatăl minorului a declarat că a recurs la aceasta metodă întrucât nu posedă procură notarială din partea mamei, pentru a-şi scoate fiul din ţară şi că dorea să ajungă împreună cu acesta în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi complicitate la trecere frauduloasă a frontierei, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Șoferul român al unui microbuz a încercat să-și scoată ilegal din țară fiul minor. Foto: Poliția Română de Frontieră