Șoferul român care a ucis patru tineri italieni: „Mai bine muream eu în locul lor”

Șoferul român în vârstă de 26 de ani care a provocat în noaptea de duminică spre luni accidentul de la Jesolo în care patru tineri italieni și-au pierdut viața a mărturisit: „Da, e vina mea și mai bine muream eu în locul lor.” După ce a lovit mașina în care se aflau tinerii, șoferul român a fugit de la locul accidentului. Este acuzat de omor stradal și neacordarea primului ajutor.

Cinci tineri cu vârste între 22 și 23 de ani se deplasau duminică noaptea în jurul orei 1.30 într-o mașină Ford Fiesta când au fost loviți de un automobil VW Golf de culoare neagră.

Șoferul mașinii Golf s-a făcut nevăzut și poate ar fi scăpat nepedepsit dacă o tânără nu ar fi reușit să se salveze

Tânărul șofer italian a pierdut controlul volanului și mașina a ieșit în afara carosabilului după care a căzut într-un șanț cu apă de pe marginea șoselei. Patru pasageri au murit pe loc, doar o fată a reușit să se salveze. Mărturia ei de pe patul spitalului a fost determinantă în soluționarea cazului: „O clipă înainte de accident am văzut o mașină care se apropia cu viteză mare și am auzit o bufnitură.”

Pe lângă declarația supraviețuitoarei mai este și semnalarea făcută de o altă participantă la trafic care a mărturisit polițiștilor că în zona respectivă o mașină Golf depășea celelate autoturisme în mare viteză și se deplasa în mod haotic pe stradă. Femeia a transmis agenților rutieri numărul de înmatriculare al mașinii, iar aceștia s-au prezentat la ușa românului nostru. După un lung interogatoriu, acesta a recunoscut: „Da, i-am lovit cu mașina, îmi pare rău și mai bine muream eu în locul lor.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma cercetărilor, semnele găsite pe mașina sa ar fi compatibile cu cele identificate pe mașina Ford Fiesta a tinerilor italieni.

Victimele sunt: Riccardo Laugeni, Leonardo Girardi, Eleonora Frasson e Giovanni Mattiuzzo, toți cu vârste între 22 și 23 de ani.

Giorgia Diral, 22 de ani, este singura care s-a salvat. Ea își amintește: „Nu reușeam să respir, simțeam cum îmi intra apa în gură și cum mă sufoca. Nu știu cum am ajuns în afara mașinii, nu-mi amintesc nimic, doar că la un moment dat eram pe stradă, în picioare. Eram în viață!”

- Continuarea după publicitate -

Giorgia s-a salvat, dar va fi nevoită să poarte cu ea toată viața amintirea unei nopți tragice în care patru tineri prieteni au murit sub ochii ei.

O tragedie pentru care va trebui să răspundă un alt tânăr, un român care într-un moment de inconștiență a transformat și viața sa într-un mormânt de suferință, regrete și păreri de rău.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20