Sorin, românul erou în Italia. A salvat de la moarte o fetiță de 10 ani

Presa italiană îl numește „Sorin, îngerul râului Adda”, pe românul care sâmbătă, în timp ce se afla la pescuit, a asistat la o scenă pe care nu o va putea uita vreodată. O fetiță a alunecat în apele râului Adda (Lombardia) și tatăl ei s-a aruncat după ea, bărbatul a fost luat de ape, iar Sorin nu a stat mult pe gânduri, s-a aruncat în apele învolburate să îi salveze. A reușit să o smulgă din ghearele morții doar pe fetița de 10 ani, pe care cu greu a dus-o pe mal. Tatăl a fost găsit a doua zi, fără viață, la 2 kilometri de locul tragediei.

Sorin Ursuț are 47 de ani și se află în Italia de 18. Locuiește la Cornate d’Adda și are ca pasiune pescuitul. Este căsătorit, are un fiu și lucrează ca operator salubritate.

Sâmbătă nu a ezitat să se arunce în apele reci și învolburate ale râului Adda pentru a-i salva pe cei doi care, împreună cu câinele lor, un Amstaff de talie medie, se aflau pe o insuliță legată de țărm de un pod.

Fata a lunecat și a căzut în apă, tatăl s-a aruncat imediat după ea. Angelo Belluscio, în vârstă de 47 de ani, domiciliat la Caluso (Bergamo), a fost luat de curentul puternic al râului și Sorin nu a reușit să o salveze decât pe fetiță. Angelo a fost găsit fără viață de scafandrii duminică dimineață, la Trezzo, la doi kilometri, în aval.

Sorin Ursuț a povestit celor de la Il Giorno că nu este pentru prima dată când a asistat la o întâmplare de acest fel, cu zece ani în urmă, tot la Cornate și tot în râul Adda, chiar în același punct, a salvat un alt copil de la înec. „Numai că atunci s-a salvat ți tatăl acestuia”, a povestit Sorin pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre ceea ce s-a întâmplat sâmbăta trecută, românul nostru a mărturisit cu lacrimi în ochi: „Am sperat ca Angelo să se salveze… nu pot avea liniște…”

Sorin Ursuț, românul care a salvat o fetiță de la înec în Italia. Foto: Il Giorno

Apoi povestește cum s-a petrecut totul:

„Un prieten a venit la mine sâmbătă, pe la ora 17:00 și m-a convins să merg la pescuit. Nu prea aveam chef, dar în cele din urmă m-a convins și am acceptat. Când am sosit acolo, pe malul râului Adda, în fața centralei electrice Esterle, am asistat la scena care s-a petrecut cu rapiditate, în câteva secunde.

Am văzut fetița cum a alunecat și a căzut în apă, apoi pe tatăl care s-a aruncat fără să stea pe gânduri. Câinele care îi însoțea s-a aruncat și el imediat după stăpânul lui. La mine a fost ceva instinctiv, m-am descălțat imediat și m-am aruncat imediat în apă îndreptându-mă direct spre fetiță. Mi-a fost un pic frică de câine, să nu creadă că vreau să le fac rău și să mă atace, dar se pare că acesta a înțeles imediat că vreau să o salvez pe micuța lui stăpână pentru că m-a lăsat în pace, ba chiar a venit după mine, ca și când ar fi controlat că totul este în regulă.”

- Continuarea după publicitate -

Între timp, tatăl dispărea sub ape…

„Se afla la vreo trei metri de mal, m-am întors și i-am văzut capul cum apărea și dispărea sub apă. Numai că eu nu mă mai simțeam în stare să mă arunc după ce cu greu am dus-o pe fetiță la mal, nu mai aveam energia necesară.”

Fericirea de a smulge-o din ghereale morții pe fetiță se amestecă acum cu regretul că nu l-a putut salva și pe tatăl acesteia

„Nu voi uita niciodată strigătele lor disperate de ajutor… Fericirea pentru salvarea fetiței se amestecă acum cu durerea pe care o simt pentru bărbatul care a murit și pentru care eu nu am putut face nimic. Fetița era disperată când l-a văzut pe tatăl ei luat de ape. Din păcate, Adda nu iartă și nu are milă.”

@rotalianul