Soț și soție români arestați în Italia. Condamnați în România pentru evaziune fiscală, nu au ascuns asta de carabinieri

Doi români, soț și soție, au fost arestați în cursul zilei de 15 ianuarie a.c. în baza unui mandat european de arestare. După ce au petrecut o perioadă în închisoare, în România, cei doi soți, împreună cu copiii lor, și-au refăcut viața în Valpolicella. Cu toate acestea, nu au ascuns niciodată autorităților din zonă faptul că au avut probleme cu legea în țară, scrie ziarul italian Verona Sera.

În urmă cu doi ani, conaționalii noștri s-au mutat în localitatea San Pietro in Cariano, provincia Verona, unde soțul I.T.M., în vârstă de 58 de ani, lucra în agricultură în ciuda faptului că deținea o diplomă de inginer. Soția sa, M.I. (65 de ani), își ajuta fiica în administrarea unei mici afaceri. Înainte de mutarea lor în Italia, cuplul de români deținea în țară o importantă firmă de materiale ceramice care, împreună cu alte firme, erau vizate într-un dosar de evaziune fiscală între anii 2009 și 2012, dosar în care au și ispășit o pedeapsă cu închisoarea. Ambii erau conștienți de problemele cu justiția românească și au informat autoritățile italiene, la momentul verificărilor pentru obținerea rezidenței.

- Continuarea după publicitate -

Arestarea s-a petrecut în momentul în care serviciul de cooperare internațională al poliției și Ministerului de Interne a transmis mandatul european de arestare, emis de autoritățile române, carabinierilor companiei Caprino Veronese, sentința celor doi soți devenind definitivă. Cei doi i-au așteptat acasă pe carabinierii din San Pietro in Cariano, trimiși de cei din Caprino. Imediat după arestare, aceștia au fost transferați în închisoarea Montorio și, după cum prevede legea, arestarea a fost comunicată președintelui Curții de Apel din Veneția pentru validare și Ministerului Justiției pentru informarea oficială a autorităților române.