Soția bătrânelului italian care-i cânta serenade în fața spitalului a murit. „Sunt un alpin și azi am pierdut steaua mea alpină”

În urmă cu numai trei săptămâni, Stefano Bozzini, un bătrânel italian de 81 de ani din localitatea Castelsangiovanni, provincia Piacenza, cânta serenade în fața spitalului unde era internată soția lui, Carla Sacchi, care era internată acolo fiind infectată cu COVID-19. Astăzi, același bătrânel este îngenuncheat de durere deoarece, după 47 de ani de căsnicie, ființa pe care o iubea cel mai mult pe această lume a murit din cauza complicațiilor provocate de această infecție.

„Sunt un alpin și azi am pierdut steaua mea alpină (Stella Alpina este denumirea populară pentru Floare de Colț în limba italiană – n.r.)”, au fost singurele cuvinte pe care le-a putut pronunța bătrânul sfâșiat de durere.

Anunțul despre decesul Carlei a fost făcut de primarul din Piacenza, Patrizia Barbieri:

„A făcut înconjurul lumii povestea alpinului Stefano Bozzini și a soției lui, Carla. În acea serenadă sub ferestrele spitalului din Castelsangiovanni am recunoscut cu toții Iubirea, prin simplitatea și căldura limbajului său universal.

Astăzi, boala a întrerupt îmbrățișarea lor și aș vrea să le adresez, prin emoția întregii comunități din Piacenza, un gând special. Mulțumiri domnului Stefano pentru acel gest de tandrețe care ne-a amintit ce înseamnă să iubești cu adevărat. Să faci tot ce-ți stă în putință pentru a nu lăsa persoana iubită să se simtă singură, găsind un mod de a depăși orice obstacol. Să nu ai frica de a părea vulnerabil, să arăți ceea ce simți. Să știi să ajungi la inima celor pe care-i iubești până în ultima clipă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru noi, cei care am avut privilegiul să vedem această poveste de dragoste din fața casei noastre, notele acelui acordeon vor răsuna mereu ca un ecou de speranță în acest an atât de dificil. Bineînțeles, este și un simbol al distanțării trăită, din păcate, de atât de mulți concetățeni, care nu ne-a permis să rămânem alături de persoanele cele mai dragi nouă și să-i conducem pe ultimii pași din drumul lor. Suntem martorii, însă, înainte de toate, forței unui sentiment pe care niciun virus și nicio boală nu-l poate stinge sau slăbi.

Cu profund respect pentru durerea sa, suntem alături de domnul Stefano, deoarece muzica lui din seara aceea a fost o mângâiere pentru doamna Carla, dar cumva a ajuns la fiecare dintre noi. Nu vom uita ceea ce ne-ați învățat, ci vom păstra pentru totdeauna exemplul vostru prețios”, a scris pe Facebook Patriza Barbieri.

Stefano și Carla erau căsătoriți de 47 de ani și au avut o viață fericită împreună. El a învățat singur să cânte la acordeon, în timp ce ieșea cu vacile la păscut, iar cu timpul a devenit tot mai bun. Atât de bun încât ajunsese să fie comparat, de cei care-l ascultau, cu Gianni Morandi.

Viața celor doi soți nu fost lipsită de greutăți însă. La un moment dat aceștia au pierdut unul dintre cei trei fii ai lor din cauza unei boli crunte. După acea tragedie, Stefano a renunțat să mai cânte, dar după o perioadă de timp de la acea tragedie, cei dragi i-au făcut cadou un acordeon nou și nu a rezistat tentației de a cânta iar.

„La reuniunile trupelor alpine de prin toată Italia, oamenii îmi cer mereu să cânt și eu nu mă dau înapoi. Chiar și la nunta mea, toată lumea mi-a cerut să cânt. Am văzut-o apoi pe Carla dansând cu alții, așa că m-am prefăcut că m-am lovit la mână pentru că voiam să dansez doar eu cu ea”, a declarat după acea serenadă bătrânul de 81 de ani, citat de publicația locală Piacenza Libertà.

„Pentru noi, este prima despărțire după 47 de ani de căsătorie. Mi-a picat cerul în cap. Aș fi făcut orice pentru a-mi revedea soția, așa că am făcut primul lucru care mi-a venit în minte: acordeonul sub fereastră. Acum soția mea a fost externată, este aici, lângă mine și zâmbește”, a mai declarat Stefano în data de 11 noiembrie.

Din nefericire, daunele provocate de această boală au fost prea mult de suportat pentru soția bătrânelului italian și, în cursul zilei de joi, 26 noiembrie 2020, aceasta a decedat.

Distribuie acest articol