Soția unui român din Marea Britanie ucisă de amantul mai tânăr cu 22 de ani decât ea

David Chereș, un român în vârstă de 21 de ani, a fost acuzat luni, 31 octombrie, la Old Bailey (Tribunalul Central din Anglia și Țara Galilor) pentru uciderea iubitei sale de origine thailandeză, Tiprat Argatu, o femeie în vârstă de 43 de ani, căsătorită cu un alt român.

Tiprat Argatu, soția unui român din Marea Britanie, a fost ucisă cu sânge rece de amantul său, un bărbat mai tânăr cu 22 de ani decât ea.

Crima s-a petrecut în locuința victimei din cartierul londonez Whitechapel, în primele ore ale zilei de 24 ianuarie 2021. Inculpatul a recunoscut uciderea involuntară a femeii în dormitorul acesteia, dar și-a justificat fapta prin lipsa de discernământ din acel moment.

După ce soțul victimei, român și el ca autorul crimei, a aflat despre aventura lor, amantul s-a înfuriat atât de tare, încât a călcat-o efectiv pe gât pe sărmana femeie și a înjunghiat-o cu un cuțit și o foarfecă într-un atac „fără milă”, potrivit rechizitoriului ascultat la Old Bailey și preluat de Daily Mail.

În deschiderea cauzei, procurorul James Dawes a declarat instanței: „Între 4:00 și 4:50 dimineața – o perioadă de aproximativ 50 de minute – inculpatul a bătut și a lovit cu piciorul o femeie în dormitorul ei.

„Tiprat a suferit un atac sălbatic și prelungit din partea acestui inculpat. Atacul a presupus folosirea piciorului său încălțat și tăieturi cu două arme ascuțite – un cuțit de bucătărie și o pereche de foarfece lungi”, au auzit jurații în rechizitoriul procurorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dawes a adăugat: „Era neînarmată și a rezistat puțin. Inculpatul a înjunghiat-o și a lovit-o în cap și gât în ​​mod repetat cu acele arme, tăind-o. A folosit atât de multă forță cu foarfeca, încât s-a îndoit în jumătate.

„Tiprat pare să-și fi ridicat mâinile pentru a încerca să se apere, deoarece unele dintre rănile de înjunghiere și tăieturi erau pe mâini și degete. El a călcat-o pe gât, rupându-i oase și laringele. I-a zdrobit oasele feței și gâtului.

„Nu a fost posibil să se determine ordinea în care au fost provocate rănile, deoarece nimeni nu a fost martor. Dar puteți trage concluzia că acest atac a necesitat timp, efort și a fost necruțător și nemilos”, a precizat procurorul juriului.

Un medic legist a concluzionat că decesul a survenit ca urmare a unui traumatism puternic la nivelul capului și gâtului.

Procurorul a sugerat că motivul crimei a fost legat de sentimentele inculpatului despre „modul în care mergea viața lui” și de pierderea prieteniei sale cu soțul victimei.

„Chereș era prieten de mai mult timp cu soțul victimei, care descoperise cu numai câteva ore înainte că inculpatul întreținea raporturi intime cu soția lui. Poate că s-a învinuit pe sine pentru ruperea acestei prietenii.

„Ceea ce este clar este că el a îndreptat această izbucnire de furie asupra lui Tiprat și nu asupra lui însuși, la primele ore ale dimineții, la aproximativ 12 ore după ce soțul ei a descoperit că au o aventură”, a continuat procurorul.

Puțin mai târziu în aceeași dimineață, poliția l-a găsit pe Chereș ieșind dezbrăcat complet dintr-un container de gunoi. Întrebat de unde a venit, Chereș a făcut semn către containerul de gunoi, unde polițistul a găsit o plapumă și o pernă.

Tiprat s-a căsătorit cu soțul ei român în anul 2019. Cuplul a locuit în Thailanda timp de 18 luni înainte de a se muta la Londra, în septembrie 2020.

Chereș, care este originar din Baia Sprie, se întâlnise și se împrietenise cu Argatu de mai mult timp și cei doi au păstrat legătura chiar și atunci când acesta a locuit în Asia.

Când Argatu s-a întors la Londra, în 2020, el și Chereș s-au reîntâlnit, apoi tânărul de 21 de ani s-a mutat în cele din urmă într-o cameră liberă din apartamentul celor doi soți situat în Ellen Street.

Ei locuiau împreună cu alți trei români care se aflau în Marea Britanie și care lucrau în domeniul construcțiilor.

Între timp, inculpatul nu recunoaște că a comis crima cu bună știință, așadar procesul continuă.