Soțul româncei din Italia aflată în comă după ce a fost trimisă acasă de medici: Abia după 6 luni vom ști dacă Mariana își va mai reveni

Mariana Șerban în vârstă de 42 de ani este femeia română din Italia care se află în comă la spitalul din Chiari, în Lombardia. Pe data de 21 noiembrie s-a prezentat la spitalul Romano di Lombardia cu dureri în piept. Medicii i-au prescris o terapie cu analgezice și au trimis-o acasă, unde jumătate de oră mai târziu a suferit un atac de cord. Soțul femeii a declarat că medicii i-au spus că abia peste șase luni se va ști dacă Mariana își va mai reveni sau va rămâne pentru totdeauna la pat, inconștientă.

Mariana Șerban este rezidentă la Cividate unde locuiește de 20 de ani împreună cu Petru, soțul său în vârstă de 48 de ani și cu cei trei fii ai lor, doi băieți de 18 și 26 de ani și o fată de 24. „Nu știu dacă va mai ieși de-aici vreodată”, spune soțul femeii printre lacrimi. „Medicii mi-au spus că numai peste șase luni se va înțelege dacă soția mea își va mai reveni sau va rămâne pentru totdeauna la pat, inconștientă”.

Mariana Șerban. Foto: Eco di Bergamo

Potrivit Bergamo Corriere Petre Șerban a povestit cu detalii ce s-a întâmplat pe 20 noiembrie cu soția sa: „Mă pregăteam să plec la muncă, dar Mariana m-a rugat să nu o las singură, spunea că simte o durere puternică în piept și de-a lungul brațului stâng. Știa că are probleme cu tensiunea. Am dus-o la spitalul din Romano, unde i-au dat un calmant și au consultat-o, am stat acolo o oră și jumătate, cel mult două. Avea dureri în piept, vomita, dar nimeni nu a crezut-o! Îmi amintesc de o femeie, nu știu dacă era medic sau asistentă – continuă Petre Șerban – care îi spunea soției mele să nu exagereze și că era mai sănătoasă decât oricine din secția de urgență. Așa că ne-au dat o rețetă cu un antidolorific și ne-au trimis acasă.”

O jumătate de oră mai târziu femeia a suferit un infarct miocardic: „Mariana a leșinat brusc. Am sunat la 118, iar între timp nu știam ce să fac. Când au dus-o la spital mi-au spus că nu a fost irigat cu sânge creierul ei timp de 24 de minute și jumătate. Nu știu dacă se va putea să-și mai revină vreodată.”

Mariana Șerban este acum internată la secția de terapie intensivă de la spitalul din Chiari, într-o lungă așteptare pentru a vedea dacă va putea recupera acele 24 de minute și jumătate în care creierul său a rămas fără oxigen. „Sunt foarte supărat, cred că ar fi putut să o salveze înainte, nu să o trimită acasă, acum vreau să înțeleg ce s-a întâmplat”, a spus Petru printre lacrimi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile sanitare italiene au transmis următorul comunicat: «Peter Assembergs, administrator general al ASST Bergamo Ovest, a dat ordin directorului Callisto Bravi de a înființa o comisie internă de anchetă multidisciplinară, compusă din specialiști, care să verifice cu exactitate ce s-a întâmplat la Secția de Urgență a spitalului Romano di Lombardia la data de 20 noiembrie și să stabilească eventualele responsabilități. Comisia va avea timp până vineri să ancheteze și să clarifice cazul doamnei».

Drama familiei Șerban nu se oprește aici, potrivit sursei citate mai sus, cu doi ani în urmă, tot în luna noiembrie, o mașină condusă de fiul lor cel mai mare, Ionel, s-a izbit într-un zid la Palosco, în provincia Bergamo. Dintre ceilalți patru pasageri care se aflau la bord, doi în vârstă de 14 și 17 ani au decedat, iar alți doi de 17 și 18 ani au fost răniți. În urma accidentului, Ionel Șerban a fost condamnat pentru omor rutier la 3 ani în primă instanță și la 2 ani, 5 luni și 10 zile în apel.