Soțul unei moldovence din Italia acuzat că a bătut-o ani de zile, până când s-a sinucis din cauza lui

Un bărbat din Republica Moldova, rezident de mulți ani în orașul italian Mestre de lângă Veneția (Veneto), a fost trimis în judecată luni, 13 februarie 2023, acuzat că și-a bătut ani de zile soția de 42 de ani, mamă a patru copii, fapte care ar fi împins-o pe femeie la sinucidere.

După finalizarea investigațiilor, relatează La Voce di Venezia, anchetatorii au ajuns la concluzia că soția inculpatului n-a mai suportat violențele și umilința, decizând astfel să-și pună capăt zilelor aruncându-se în fața unui tren în gara din Mestre la data de 27 iunie 2021.

Tribunalul din Mestre, împreună cu juriul popular, va decide dacă acuzatul este sau nu responsabil de sinuciderea soției sale. Luni, judecătorul pentru ședințe preliminare Maria Rosa Barbieri a acceptat cererea procurorului Giorgio Gava și l-a pus sub acuzare pe moldovean.

Acuzația este aceea de rele tratamente aplicate în familie, în cea mai gravă formă de violență domestică prevăzută de legislația italiană.

Rechizitoriul descrie o viață de coșmar pentru victimă. Acuzatul și-ar fi agresat soția aproape zilnic, a bătut-o cu pumnii și multe lovituri au fost aplicate chiar în față, iar femeia a căzut în cele din urmă într-o stare de profundă depresie care a determinat-o să-și pună capăt zilelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acuzația este agravată și de faptul că moartea victimei a fost consecința previzibilă a acțiunilor soțului ei. O ipoteză de infracțiune pentru care codul penal italian prevede o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 24 de ani, dacă acesta va fi găsit vinovat.

Ancheta a luat naștere în urma investigațiilor în urma sinuciderii sărmanei femei: unele rude le-ar fi spus polițiștilor că femeia era deprimată pentru că era adesea bătută de soțul ei.

Victima însă nu a denunțat niciodată aceste fapte la autorități și nici nu există certificate medicale care să dovedească bătăile suferite.

Tocmai acesta este motivul pentru care apărarea – reprezentată de avocatul Leonardo De Luca, de la biroul de avocatură Studio Simonetti – răspunde acuzațiilor și susține că sunt doar povești transmise pe cale orală, dar fără o dovadă clară.

Soția inculpatului i-ar fi mărturisit unei fiice, care apoi i-ar fi spus unei mătuși despre presupusele abuzuri ale soțului.

În viziunea apărării, nu există nicio legătură dovedită între presupusele agresiuni (pe care soțul le neagă) și sinuciderea soției sale.

De asemenea, victima îi spusese fiicei sale într-un apel video că își va lua viața, nu înainte de a lăsa acasă o scrisoare în care își cerea scuze pentru decizia ei.

Un eveniment tragic, a cărui poveste complicată va fi reconstituită în fața instanței care va trebui să decidă asupra vinovăției acuzatului.

Distribuie acest articol