Spania: Românul care a găsit o modalitate de a face bani în plus. Folosește doar materiale care provin de pe plajă

Sosit în Spania în urmă cu 16 ani, Marian este unul dintre numeroșii tineri de naționalitate română care și-au părăsit țara natală în căutarea unui loc de muncă. De 10 ani, el locuiește în cartierul Huelin din orașul Malaga (comunitatea autonomă Andaluzia), zonă de care de care este îndrăgostit iremediabil, datorită apropierii de marea Alboran, informează El Espanol.

Acum Marian lucrează pe cont propriu, ca aplicator de tapet, dar el începe să se facă cunoscut în orașul Malaga datorită tablourilor unice pe care le realizează. Singurele materiale pe care le folosește în creațiile sale provin de pe plajă. „Se poate spune într-adevăr că fac artă cu natura pe care o găsesc în Malaga,”, a explicat el pentru sursa citată.

Înainte de a ajunge în Malaga, Marian s-a mutat de mai multe ori din motive profesionale. Și-a părăsit țara în 2006 pentru a culege măsline în Cordoba. Câțiva ani mai târziu a plecat la Zaragoza pentru a se dedica domeniului construcțiilor și apoi a sosit la Madrid pentru a deveni paznic și a se dedica serviciului de urgențe medicale.

„Am făcut totul, da”, recunoaște el în timp ce aruncă o privire retrospectivă asupra trecutului său. În 2012 a rămas șomer și câțiva prieteni i-au recomandat Malaga. „Și nu am de gând să plec de aici, ador plaja, o am partenera mea aici și sunt foarte fericit în acest oraș”, spune el.

În plus, în Malaga a început să-și realizeze tablourile, realizate cu pietre, scoici și colant auto-adeziv. În unele dintre ele adaugă desene cu un marker. În lucrările sale el reunește două dintre marile sale pasiuni: marea și dragostea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Marian este un tânăr cu multă imaginație și, în urmă cu zece ani, a văzut o idee similară pe internet. Nu-și mai amintește exact unde. Așa că a decis să o transpună în realitate, dar în stilul său propriu. A apărut într-un mod întâmplător. Era pe plajă, a văzut mai multe pietre care împreună puteau avea un anume sens, a decis să încerce și așa a apărut primul său tablou.

Totuși, abia acum câțiva ani a început să le facă în mod regulat. Deja a reușit să vândă între două și trei sute de tablouri. Are câteva modele standard, însă cele mai solicitate sunt cele personalizate. „Odată mi-au cerut un tablou în care au apărut opt ​​persoane. Am acceptat provocarea, dar nu eram deloc sigur că se vor potrivi”, mărturisește artistul.

Nu este deloc complicat acel „modus operandi” în care sunt realizate creațiile sale. Marian profită de fiecare plimbare până la plajă pentru a strânge în special pietre și scoici. De la Banos del Carmen la Huelin, traseul său trece și prin plaja de la Desembocadura del Guadalhorce, locul ideal pentru a colecta bușteni în miniatură și stuf. „Malaga este minunată”, spune el.

Cel mai complicat lucru este procesul de selecție a obiectelor adunate de pe plajă. Le alege cu grijă, imaginându-și ce rol din compoziție urmează să aibă fiecare. Acasă, el acumulează zeci de pungi cu numeroase pietre pe care le adună pe tot parcursul anului. „Pentru mine este ușor, știu mereu de ce am nevoie”, subliniază el.

Poate realiza tot felul de modele. Creează tablouri în care apar în principal familii și cupluri, dar face și montaje cu animale de companie. „Mă adaptez mereu la ceea ce îmi cere clientul”, spune el. A început să-și vândă tablourile în apropierea catedralei din Malaga, La Manquita, dar recunoaște că vânzarea pe stradă, pe lângă faptul că este dură, s-a dovedit a fi un eșec total.

„Au trecut mulți străini, m-au felicitat pentru lucrările mele, dar nu au cumpărat absolut nimic. Un tip mi-a cumpărat unul… și am mai vândut încă vreo două. Am petrecut o săptămână acolo și m-am gândit apoi că ar fi mai bine să găsesc o altă cale de vânzare, deoarece nu aveam de gând să primesc amendă”, mărturisește în glumă Marian.

Lucrări ale românului Marian Blo. Sursa foto: El Espanol

Dacă sunteți membri ai grupurile de Facebook din Malaga, probabil vă sună familiar numele lui Marian. Aceste grupuri sunt legătura sa principală cu clienții. „Pe aceste grupuri  îmi plasez reclama și mulți oameni mă contactează pentru a face cadouri sau comenzi”, explică el.

Tot pe această platformă de social-media își oferă serviciul de aplicator de tapet, cealaltă meserie a sa pe care o profesează de șase ani. „Tablourile sunt pur și simplu o modalitate de a câștiga niște bani în plus”, recunoaște el. Le vinde cu 15 euro bucata și dacă vă interesează unul, îl puteți contacta pe Facebook, unde îl găsiți sub numele de Marian Blo.