Spargere ca-n filme în Italia, hoții au dărâmat zidul poștei cu excavatorul și au furat banii pensionarilor

Printr-o acțiune ce pare desprinsă din filme, un grup de infractori au executat un jaf la Oficiul poștal din Piazza Europa, localitatea San Marco in Lamis, provincia Foggia.

Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi,1 februarie, în jurul orei 04:00, când hoții au folosit un excavator pentru a distruge seiful în care se afla banii destinați plății pensiilor.

Au furat un excavator de pe un șantier deschis în apropiere, au dărâmt efectiv zidul exterior al Poștei și au spart ATM-ul cu acest utilaj de construcții, după care s-au făcut nevăzuți cu banii.

69e8b4221e952defe2ed3bba6f331e56
Sursa foto: Fanpage

Înainte de a fugi, au dat foc unui camion pe drumul statal San Marco – San Giovanni, probabil pentru a împiedica intervenția forțelor de ordine și, astfel, să-și faciliteze fuga.

Informațiile sunt încă limitate, anchetatorii fiind în curs de a efectua verificările necesare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surse din cadrul carabinierilor au dezvăluit pentru Fanpage.it că prada obținută de hoți este estimată la „nu mai mult de 60.000 de euro”, deși inițial s-a vehiculat că s-au furat în jur de 300.000 de euro.

photo_2024-02-01_16-28-47
Sursa foto: Fanpage

„Este un eveniment teribil”, primarul din San Marco in Lamis, Michele Merla. „Paguba este imensă. Oficiul poștal, singurul din localitate, ar putea rămâne închis pentru luni de zile. Astăzi era ziua de încasare a pensiilor. Suntem profund îngrijorați, mai ales pentru populația în vârstă”.

La locul incidentului au intervenit pompierii și militarii. În plus, camionul incendiat pe stradă i-a împiedicat pe unii lucrători să ajungă la locurile lor de muncă.