Sportiv de origine română medaliat în Italia la Campionatul de sărituri în apă

Un tânăr sportiv de origine română, Eduard Timbretti Gugiu, a câștigat recent la Campionatul Italian de Iarna Open de sărituri în apă de la Trieste, două medalii, una de argint și alta de bronz, informează La Stampa.

Eduard a câștigat medalia de argint la proba de sărituri de pe platformă și cea de bronz la săritura de pe trambulină, de la înălțimea de 3 metri.

Tânărul sportiv s-a născut în anul 2002, la Cuneo (Piemonte), din părinți români și a devenit cetățean italian la data de 20 iunie 2019. În prezent este antrenat de Claudio Leone, la societatea sportivă Blu 2006 Asd Torino. A practic de mic copil activitatea sportivă, a concurat și a câștigat numeroase concursuri, dar nu a putut urca pe podium și nici nu a primit titluri naționale sau internaționale, până când nu a obținut cetățenia italiană. „Sunt foarte onorat și fericit – a declarat Eduard, citat de La Stampa – sunt satisfacții mari după atâta muncă.”

Sportivul de origine română Eduard Gugiu, pe treapta a doua a podiumului, alături de Matilde Borello. Foto: Federazione Italiana Nuoto – C.R.Piemonte e Valle d’Aosta
Distribuie acest articol