Sportiv român întrebat de italieni: „Aveţi apă caldă şi Coca-Cola în România?”

Actualul antrenor de la Rapid București, Daniel Pancu, în vârstă de 41 de ani, era singurul jucător extracomunitar de la Cesena în sezonul 1999/2000 şi a povestit recent în studioul ProSport LIVE în ce mod îi priveau italienii pe români şi ce întrebări îi adresau aceştia.

„Am stat un singur an la Cesena pentru că am retrogradat şi extracomunitarii nu mai aveau voie în Serie C. Preşedintele mă iubea foarte mult, credea foarte mult în mine, fusesem recomandat de AC Milan pentru că a venit Baresi să mă vadă la câteva meciuri în România. Seria B era un campionat fantastic, plus că eram singurul străin extracomunitar între italieni, care auzeau doar lucruri negative despre noi.

Mă întrebau dacă avem apă caldă în România şi dacă avem Coca-Cola. Nu erau întrebări ironice, pur şi simplu asta era imaginea lor despre noi”, a declarat Pancu la ProSport LIVE.

În sezonul 1999/2000, Daniel Pancu a evoluat în 41 de partide la Cesena şi a reuşit patru goluri. Echipa a retrogradat în Serie C la finalul sezonului, iar Pancu s-a întors la Rapid, a mai specificat sursa citată.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20