Sportivă de origine română din Italia, câștigătoare a Cupei Mondiale la Handbike

Sportiva italiană de origine română, Ana Maria Vițelaru, a câștigat Cupa Mondială la Handbike, în cadrul evenimentului cu același nume, desfășurat în aceste zile la Quebec, în Canada.

După ce a câștigat proba contra cronometru, Ana Maria Vițelaru a triumfat și la proba rutieră, câștigând astfel Cupa Mondială la Handbike.

„Sunt foarte bucuroasă, după două medalii de argint, am câștigat medalia de aur, care mă propulsează în fruntea clasamentului. Săptămâna viitoare va fi campionatul mondial, tot aici, în Canada, chiar dacă în altă localitate, dar proba de astăzi a fost un test important. Această victorie, împreună cu marea performanță a întregii echipe italiene, ne oferă energia și motivația potrivită în vederea participării la Campionatul Mondial. A auzi imnul italian răsunând de pe podium atunci când călătorești în jurul lumii este întotdeauna o emoție unică”, a declarat Ana Maria Vițelaru conform bardianicsf.com.

Ana Maria a suferit un accident dramatic, la vârsta de 17 ani, într-o gară din România, unde a alunecat pe șine tocmai în momentul când trecea trenul. Ambele picioare i-au fost amputate, apoi, pentru Ana au urmat acceptarea, resemnarea, dar și lupta grea cu prejudecățile celor care îi spuneau: „Nu vei putea niciodată să lucrezi ca croitoreasă, nu vei mai putea niciodată să te plimbi pe munte, nu vei reuși nicicând să mergi pe bicicletă.”

Toate aceste provocări românca le-a înfruntat cu dragoste și pasiune, cu entuziasm și determinare, iar astăzi se poate lăuda cu realizări și succese pe care noi toți i le-am putea invidia. „Nu i-am ascultat și am demonstrat că totul depinde de dragostea și pasiunea cu care faci ceea ce faci”, a spus Ana citată de Messaggerul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La început a iubit trekkingul în munți, Cu ajutorul protezelor, în septembrie 2014 a reușit să parcurgă 8 kilometri și jumătate pe vârfurile din Val Pusteria, zonă muntoasă din Alpii Orientali. Apoi a descoperit pasiunea pentru bicicletă și a început să practice handbike. A fost primită în echipa națională de paraciclism a Italiei, iar primul concurs la care a participat a fost cel din aprilie 2018 când a câștigat două medalii de aur la Campionatul Italian de la Marina di Massa. A urmat apoi bronzul la Cupa Mondială din Belgia și medaliile de argint și bronz la Cupa Mondială din Olanda. „Am participat și la maratonul de 55 de kilometri de pe Dolomiți (lanț muntos situat la sud de Alpii Calcaroși – n.r.). Eram singura pe handbike”, a afirmat cu mândrie campioana, convinsă că limitele există doar în mintea noastră.

Distribuie acest articol