O sportivă de origine română a câștigat în Italia „Al 20-lea tur de alergare al Insulelor Eoliene”

Ana Nanu, o atletă de origine română care trăiește la San Mauro Pascoli, provincia Forlì-Cesena, a câștigat „Al 20-lea Tur de alergare al Insulelor Eoliene” (20° Giro Podistico delle Isole Eolie), eveniment FIDAL organizat de Polisportiva Europa, informează Messina Today.

În ultima etapă, cea de a patra, desfășurată la Vulcano, insulă italiană aparținând arhipelagului Insulelor Eoliene (Sicilia), Ana Nanu a ieșit învingătoare la categoria femei, încheind cursa de 4,2 km cu timpul de 18’37”.

„Am participat la o cursă extraordinară – a declarat Nanu – minunată din toate punctele de vedere. Am îmbinat sportul și turismul și îi invit pe toți să se înscrie la următoarea ediție. Nu a fost ușor, am suferit puțin din cauza căldurii, dar ne-am distrat copios. Felicitări organizației conduse de Costantino Crisafulli”.

Ana Nanu, alături Antonino Lollo, câștigătorul probei masculine. Sursa foto: Messina Today

Ana Nanu, originară din Bibești, județul Mehedinți, a obținut cetățenia italiană și este membră a Federației Italiene de Atletism. În prezent activează în cadrul clubului sportiv Atletica Rimini Nord.

Distribuie acest articol