Sportivă de origine română în Italia, două medalii de aur la Campionatele naționale de Gimnastică Ritmică

Alexandra Agiurgiuculese, sportivă de origine română, a câștigat la Campionatele Italiene de Gimnastică Ritmică de la Folgarìa 2021, două medalii de aur. Alexandra va reprezenta Italia, alături de o altă sportivă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

Alexandra Agiurgiuculese la Campionatele Italiene de Gimnastică Ritmică de la Folgarìa 2021. Foto: Simone Ferraro

La Folgarìa, sportiva născută la Iași cu 20 de ani în urmă, în prezent cu dublă cetățenie, a triumfat la proba cu minge și la cea cu panglică, situându-se pe treapta cea mai înaltă a podiumului.

Alexandra Agiurgiuculese la Campionatele Italiene de Gimnastică Ritmică de la Folgarìa 2021. Foto: Simone Ferraro

Prin urmare, Alexandra Agiurgiuculese va reprezenta Italia la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo, alături de sportiva italiană Milena Baldassarri.

Alexandra s-a născut la Iași, pe 15 ianuarie 2001, iar primii pași în gimnastica ritmică i-a făcut în orașul său natal din inima Moldovei. Din 2010 trăiește împreună cu familia la Treviso, unde a fost înscrisă în Asociația Sportivă Udinese și a început antrenamentele sub îndrumările antrenoarei slovene Spela Dragas și a colaboratoarei sale, Magda Pigano.

Înzestrată cu o ambiție și o voință de fier, Alexandra a ajuns printre cele mai apreciate sportive ale Italiei de astăzi. Visul ei este acum să obțină o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, într-o formă simplificată, din cauza pandemiei de coronavirus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alexandra Agiurgiuculese este cetățean italian din anul 2015, ea reprezintă acum Italia, țara unde trăiește și care i-a dat posibilitatea unei cariere sportive de excepție.