Sportivul român Ionuț Atodiresei acuză: „La Roma am luat o mare țeapă”. Răspunsul unuia dintre cei învinuiți

„Am luat mare țeapă la Roma” ne scria sportivul român Ionuț Atodiresei într-un comunicat trimis zilele trecute pe adresa publicației noastre. Sportivul, zis și Pitbull, binecunoscut în România dar și pe plan internațional, are 37 de ani și este multiplu campion european, mondial și intercontinental la kickboxing, un sport de contact care impune lovituri cu mâinile și picioarele. La sfârșitul lunii noiembrie, împreună cu alți sportivi români, Ionuț Atodiresei a participat la un eveniment sportiv din Roma unde a luptat cu sportivi italieni, iar în urma prestației sale Atodiresei declară că nu și-a primit de la organizatori onorariul prestabilit. Nici el și nici ceilalți doi sportivi care au participat, David Constantin și Marian Dinu.

„Pe data de 25 noiembrie 2018 am luptat la Roma, în gala GLADIATOR”, ne scrie sportivul,  „am ajuns să lupt în această gală organizată la City Dream Club, acest club românesc a fost gazda evenimentului.” Evenimentul la care face referire Ionuț Atodiresei a fost organizat de românul Corneliu Sucilea, președintele Asociației Internaționale Miss DianaCo din Roma în colaborare cu Massimo Liberati pentru Federația Națională italiană de Kick Boxing și firma Happy Communication reprezentată de Cristiano Aquaroli, societate cu activitate în sectorul organizării de evenimente și de campanii publicitare a unor mărci de renume.

„Ne-am luptat ca niște eroi”, ne mărturisește sportivul român dar, din nefericire, plata pentru sacrificiile lui Ionuț Atodiresei și a celorlalți sportivi români, David Constantin și Marian Dinu, nu a fost nici astăzi efectuată. Contactați de publicația noastră pentru drept la replică și pentru a înțelege cât mai bine situația, am primit răspuns doar din partea domnului Aquaroli, reprezentantul firmei Happy Communication. Corneliu Sucilea nu a răspuns încă solicitărilor noastre.

Redăm mai jos parte din comunicatul lui Ionuț Atodiresei care îl incriminează pe Corneliu Sucilea, organizatorul evenimentului respectiv, dar și pe Cristiano Aquaroli, de neplata onorariului său și al colegilor sportivi români:

«Am fost duși cu preșul că nu au banii cash și că domnul Cristiano Acquaroli ne va face un transfer online prin internet banking și că în două-trei zile maxim vom avea banii în cont. (…) Pe la 5 dimineața am primit pe whatsapp de la domnul Cristiano Acquaroli un ordin de plată, cum că plata a fost făcută și banii pe care trebuia să-i încasăm au fost virați în contul meu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Am ajuns în țară, am așteptat o săptămână, iar banii nu mai intrau în cont. L-am sunat pe Cristiano Acquaroli nu mi-a răspuns, apoi l-am sunat pe Corneliu Sucilea și mi-a zis că va vorbi cu Cristiano să vadă ce s-a întâmplat. (…) Am fost sunat de soția domnului Cristiano Acquaroli și ce să vezi! Îmi zice că el nu a fost partener cu Corneliu Sucilea, a fost doar sponsor la acel eveniment, având o asociație în Italia a fost sponsorizat financiar pentru acest eveniment la care eu am luptat de către două companii foarte mari, una de telefonie mobilă și a doua de transfer de bani. (…) El a motivat că domnul Corneliu Sucilea trebuie să ne platească. L-am sunat pe Corneliu Sucilea și i-am zis, a zis că nu se poate, că domnul Cristiano l-a păcălit, că a făcut o grămadă de bani încasați de la acele două companii și arunca vina pe Cristiano. Eu i-am zis domnului Corneliu Sucilea că atât eu, Ionuț „Pitbull” Atodiresei, David Constantin și Marian Dinu, vrem să fim plătiți pentru munca noastră, ne-am antrenat două luni pentru aceste lupte, eu am slăbit 6 kg ca să fac categoria și ne vrem banii, că cu el am vorbit să venim la Roma să ne luptăm, el să ne plătească și nu partenerii lui. Atunci a zis să-i dau timp să vadă cum face, i-am dat termen încă o săptămână, să rezolve problema, dacă nu, voi face public tot ce s-a întâmplat acolo. După o săptămână domnul Corneliu Sucilea, organizator de mai multe evenimente de frumusețe și concerte în Roma, și-a închis telefonul mobil și a dispărut de pe WhatsApp. Îmi doresc ca acești țepari de la Roma, Cristiano Acquaroli și Corneliu Sucilea, să fie cunoscuți și să nu mai poată păcăli pe nimeni.»

În replică, publicăm mai jos răspunsul lui Cristiano Aquaroli, primit pe adresa noastră în urma solicitărilor transmise

«Subsemnatul, reprezentant legal al societății Happy Communication Srls, Cristiano Acquaroli, precizez următoarele:

Cu ocazia evenimentului „Kick Boxing Gladiator”, care a avut loc duminică, 25 noiembrie
2018, la clubul City Dream din Roma, organizat de domnul Corneliu Sucilea împreună cu
Asociația Internațională Miss DianaCo, în colaborare cu dl. Massimo Liberati pentru Federația Națională italiană de Kick Boxing, declar că firma Happy Communication a fost doar concesionarul de sponsorizare, prin implicarea unor mari companii de transfer de bani și de telefonie mobilă pe care le-a contactat și le-a propus organizatorilor evenimentului.

Unii dintre participanții la eveniment au vrut să creadă, greșind, că Societatea Happy
Communication a fost „bancomatul” și principalul organizator al evenimentului menționat
mai sus, cerând cu insistență și presiune psihologică puternică până la intimidarea reală,
sumele concordate pentru aceștia cu organizatorii, fără un titlu real care obligă Happy
Communication sau subsemnatul la această plată.

Aceste comportamente greșite în formă și substanță, marcate de comportamente intimidante, agresive și violente, în Italia sunt penalizate foarte aspru de codul penal, cu
atât mai mult cu cât mijloacele de informare sunt folosite pentru calomnie și defăimare a
celor care au suferit o astfel de agresiune fără precedent, întâi de natură psihologică și apoi
mediatică.

Din acest motiv, Happy Communication a contactat și cerut avocaților săi să inițieze proceduri penale și civile împotriva unor persoane care au intervenit și au dost protagoniștii unor situații neplăcute de o gravitate fără precedent în timpul nopții după evenimentul menționat mai sus, cu rezerva de a cere daune fizice, morale și de imagine acestor persoane, luând în considerare și defăimarea sistematică care a fost efectuată pe mass-media națională românească și pe paginile private de social-network ale acestora.

În acest sens, subsemnatul trebuie să clarifice faptul că în ultimele zile, la Procuratorura Republicii Italiene din Roma, a fost depusă o plângere/proces pentru trei dintre aceste persoane pentru infracțiunile de amenințări agravante, violență privată, tentativă de șantaj și defăimare agravantă.»

Într-un document atașat, Cristiano Aquaroli ne prezintă textul declarației date în fața autorităților italiene în care precizează printre altele: „Doi dintre sportivii români, cu agresivitate și violență m-au obligat să le plătesc hotelul și m-au amenințat pe mine și pe partenera mea cu represalii pe viitor dacă nu le trimit prin transfer bancar suma de 4.300 de euro, pe numele lui Ionuț Atodiresei. Bani pe care nu este de datoria mea să li-i plătesc.”

Mai jos, denunțul lui Cristiano Aquaroli către carabinierii italieni: