Statuia din Italia care plânge cu lacrimi de sânge. Anchetatorii: „Este sânge de porc”

Rezultatul anchetei în cazul statuii de la Trevignano, care o reprezintă pe Sfânta Fecioară Maria, arată că lacrimile de pe fața acesteia sunt „compatibile cu sânge de porc”, informează La Repubblica.

Au fost anunțate primele rezultate ale investigațiilor efectuate asupra statuii din Trevignano, localitate situată în apropiere de Roma, pe malul lacului Bracciano, care a devenit de mai multe luni de zile o destinație de pelerinaj pentru credincioși.

125654976-bf58fd1e-3308-4b31-9a46-5738686ce982
Credincioși la statuia Maicii Domnului de la Trevignano

Statuia respectivă o înfățișează pe Maica Domnului, care, se spune, ar plânge cu lacrimi de sânge.

Legenda a fost creată și alimentată de Maria Giuseppa Scarpulla, cunoscută sub numele de Gisella Cardia, o antreprenoare de 53 de ani, de origine siciliană, care de cinci ani susține că vorbește cu Maica Domnului. Statuia a fost cumpărată din localitatea Medjugorje (Bosnia Herțegovina) de un cuplu italian și adusă în Trevignano Romano.

photo_2023-04-06_16-28-55

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urma primei analize a urmelor de sânge găsite pe statuie, anchetatorii consideră că acestea sunt compatibile cu sângele de porc.

În cazul în care rezultatele vor fi confirmate, nu ar fi nimic neobișnuit. Dat fiind faptul că Gisella Cardia, care a fost deja condamnată la doi ani de închisoare pentru faliment fraudulos, a creat o asociație pentru a promova vizitele la statuie, unde urmăritorii săi se pot înscrie contra unei tarife minime de 50 de euro.

Un mod frumos de a face bani după eșecul firmei sale private. „Mi-am părăsit cariera, acum lucrez pentru împărăția cerului”, ar fi spus clarvăzătoarea.

trevignano-gisella-625x350
Giuseppa Scarpulla, cunoscută sub numele de Gisella Cardia

Evenimentele „miraculoase” sunt anchetate de o comisie diecezană

„Episcopul știa și trebuia să răspundă la întrebări, noi trebuie să fim biserica adevărului, nu putem trăi doar cu incertitudini”, a declarat Don Patrizio Coppola pentru emisiunea Mattino Cinque News.

În așteptarea finalizării anchetei, Gisella Cardia s-a mutat la mănăstirea San Vincenzo din Bassano, din apropiere de Roma.