Ștefania Roșca este primul consilier local român ales la Capalbio, în Toscana

Ștefania Annamarie Roșca, 31 de ani, este prima româncă aleasă consilier local în cadrul consiliului comunal al primăriei din Capalbio, provincia Grosseto din Toscana. La alegerile administrative din 26 mai, Ștefania Roșca a fost aleasă pe lista primarului Settimio Bianciardi. „Mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere!”, a declarat românca imediat după rezultatul votului de duminică.

Candidata la postul de consilier a avut întâlniri în timpul campaniei electorale cu români care s-au stabilit de-a lungul anilor în această localitate. Despre comunitatea din care face parte spune:

„Comunitatea românească de la Capalbio reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de integrare în Toscana. Respectul, disponibilitatea, determinarea de care am dat dovadă au permis integrarea noastră aici, iar cetățenii din Capalbio s-au arătat favorabili acestei integrări.

Originară din Brașov, Ștefania Roșca trăiește în Italia de 13 ani și este de profesie arhitect. 

Settimio Bianciardi a declarat: «Este pentru prima dată în istoria orașului Capalbio faptul că toți cetățenii care locuiesc și lucrează aici pot fi reprezentați în consiliul local al localității și își pot aduce contribuția la viața publică. Mai mult de atât este și o onoare pentru mine că acest lucru se întâmplă datorită celor aleși de pe lista „Adesso per Capalbio” care a câștigat alegerile de duminică.»

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol