Prietenie româno-italiană: o stradă din Italia va purta numele unei localități din România

În localitatea Spoltore, din provincia Pescara (Abruzzo), a fost inaugurată vineri, 25 septembrie, strada „Berca”, botezată după numele comunei din județul Buzău. Cele două localități, Spoltore și Berca, sunt înfrățite și între ele există o intensă colaborare.

Strada Berca din Spoltore se află situată între via Fellini și via Lubiana, anunță publicația Il Pescara. La ceremonia de inaugurare au participat primarul Luciano Di Lorito împreună cu viceprimarul Chiara Trulli, vicepreședintele consiliului municipal Marina Febo, comandantul poliției municipale Panfilo D’Orazio, consilierul pentru lucrări publice Stefano Sebastiani și părintele ortodox Alin Iarca. Primarul din Berca, Dobriță Ionel, a fost conectat în streaming live intervenind telefonic.

Inaugurarea străzii cu numele „Berca” din Spoltore. Foto: Il Pescara

O prietenie cu România născută din legăturile cu Parohia Ortodoxă Română din Pescara, precum și datorită contribuției unor asociații românești din zonă

Imagine de la vizita delegației române la Spoltore, în toamna anului 2019

Românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Spoltore și mulți dintre ei sunt perfect integrați în societatea italiană. Ideea unei înfrățiri între Spoltore și Berca a venit de la preotul paroh al comunității ortodoxe române larca Alin și pactul între administrațiile celor două orașe a fost semnat în luna septembrie din 2019.

Distribuie acest articol