Stradă prăbușită în Italia din cauza ploilor. În nordul țării mașina unui bărbat a fost luată de ape

Din cauza vremii nefavorabile o porțiune a străzii Cassia, în provincia Siena (Toscana), s-a prăbușit. Din fericire, nu a fost implicat niciun autoturism, dar în Friuli Venezia Giulia un bărbat și-a pierdut viața după ce mașina sa a fost luată de ape.

Secțiunea de șosea prăbușită se află între Abbadia San Salvatore și Radicofani, drumul a fost blocat și guvernatorul regiunii Toscana, Enrico Rossi, a proclamat stare de urgență. Pe profilul său de Facebook, guvernatorul Rossi a scris: „Șoseaua este blocată și toate drumurile provinciale din jur sunt în condiții dificile de mers. Astăzi am decis să declar starea de urgență, iar luni vom organiza un summit cu Anas, primăriile și departamentele regionale. Vom face tot posibilul pentru a rezolva problema și a reduce daunele.”

Stradă prăbușită în Toscana

Anas (Asociația Națională de Administrare a Străzilor) a făcut publică o notă prin care face cunoscut că drumul a fost închis pe ambele sensuri „de la km 144.800 până la km 152.500 la Radicofani (Siena) din cauza unei alunecări de teren”. Traficul este deviat pe șoseaua 321 în direcția Celle sul Rigo, pe șoseaua 478 și pe drumul provincial 24 în direcția Radicofani.

Vremea rea ​​a făcut și o victimă, în Friuli, între Cordenons și Zoppola, unde mașina unui bărbat a fost luată de viitură.

Bărbat înecat în Friuli Venezia Giulia

Bărbatul nu a mai putut fi salvat. Inițial, el a reușit să sune la pompierii care au ajuns imediat la fața locului și au încercat să-l salveze, dar furia apelor a târât mașina, împiedicându-i pe pompieri să ajungă la ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vremea nefavorabilă continuă să afecteze Italia de la nord la sud. Mai multe regiuni sunt sub alertă maximă: Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Molise, Sardinia, Toscana și Umbria; precum și Calabria, Piemont și Veneto.