Studentul român cu cel mai mare punctaj la examenul de admitere la Medicină din Italia, premiat de ambasadorul României

Miercuri, 23 octombrie 2019, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Consulatul General al României de la Milano, ambasadorul George Bologan i-a înmânat „Diploma de Merit” studentului român din Italia care a obținut cel mai mare punctaj anul acesta la examenul de admitere la Medicină.

În prezența consulului general de la Milano, Adrian Georgescu, ambasadorul României în Italia a elogiat activitatea tânărului nostru conațional, Norbert Kereszteny, în vârstă de 19 ani, precum și a tuturor românilor care contribuie la dezvoltarea societății ce îi găzduiește și care devin astfel, prin intermediul activității cotidiane desfășurată, adevărați ambasadori ai României în străinătate.

Norbert Kereszteny și ambasadorul George Bologan

Norbert a fost adus în Italia în urmă cu 13 ani de părinții săi, care lucrau deja aici, la spitalul din Castellanza, provincia Varese, ca infirmieri. Tânărul nostru conațional a fost așadar motivat încă de mic să urmeze o profesie în sectorul medical, declară că îi place să ajute persoanele care suferă și să aibă grijă de semenii săi.

„Se poate spune că am crescut într-un ambient «medical», îmi este familiar. Dar probabil a avut mai multă importanță dorința mea de a fi în contact cu persoanele, să le fac să se simtă bine. Mă simt în largul meu când pot să am grijă de ceilalți, să-i ajut pe cei care se simt rău și nu mă văd făcând o muncă de birou sau în laborator”, povestește tânărul român.

Din cei peste 60.000 de studenți care și-au dorit să urmeze profesia de medic, doar 11.658 dintre ei vor intra la o universitate de stat, în baza locurilor disponibile în acest an, dar pentru românul nostru acest detaliu nu va fi o problemă având în vedere că s-a situat pe primul loc la examenul de admitere. Norbert a obținut punctajul de 82,4 dintr-un maxim de 90 și s-a situat pe primul loc dintre zecile de mii de studenți care au dat același examen.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În cadrul aceleiași ceremonii, George Bologan l-a decorat de asemenea și pe medicul român din Italia Gheorghe Cerin cu titlul de Cavaler al Ordinului „Meritul Sanitar” oferit de președintele României Klaus Iohannis. Dr. Cerin face naveta între Italia și România, unde este șeful secţiei de Cardiologie de la Spitalul Monza București și „Doctor în Medicină – Cum Laude”, titlu obţinut în cadrul Universităţii de Medicină „Carol Davila” din București, cu teza “Ischemia miocardică post-infarct: diagnostic, prognostic și aspecte terapeutice”.

Membru al Societăţii Europene de Cardiologie, dr. Cerin a fost distins cu nenumărate premii și medalii, printre care Diploma și Medalia de Aur, distincţie oferită de Academia Oamenilor de Știinţă din România pentru „contribuţii deosebite în domeniul cardiologiei, chirurgiei cardio-vasculare și pregătirii tinerilor specialiști”.

Dr. Gheorghe Cerin