Italia: Doi hoți români cheamă singuri carabinierii. „Veniți să ne luați, ne-au prins la furat”

Doi infractori de origine română în vârstă de 27 și respectiv 22 de ani, au telefonat din proprie inițiativă la carabinieri invitându-i să vină să-i aresteze, după ce au fost surprinși la furat de proprietarii unui atelier mecanic din Pozzilli (Molise), informează ANSA.

Cei doi români, înspăimântați că proprietarii și-ar putea face singuri dreptate, au preferat să cheme carabinierii pentru a se preda de unii singuri autorităților.

Românii, care au precedente specifice, au fost arestați cu acuzația de furt agravat.

Ei reușiseră deja să fure 20 de catalizatori pe care i-au încărcat într-o mașină parcată în apropierea atelierului, atunci când proprietarii afacerii, tată și fiu, au intrat în atelier și le-au blocat drumul împiedicându-le fuga.

În acel moment, conform reconstituirii făcute de carabinieri, cei doi tineri infractori, temându-se de o reacție necontrolată a proprietarilor, au sunat la 112: „Veniți să ne arestați, ne-au prins la furat”, a fost explicația pe care carabinierii au auzit-o la telefon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului s-au prezentat echipajele unității operative ale companiei de carabinieri din Venafro care i-au arestat pe cei doi români. Mașina folosită de hoți, un Audi A4, a fost confiscată și toate bunurile furate au fost restituite proprietarilor.