Sute de kilograme de carne și ouă trimise din țară către românii din străinătate, distruse în Ungaria de autorități

În urma unui control rutier efectuat zilele trecute pe autostrada M1 din Ungaria, în dreptul localității Hegyeshalom, aflată la granița cu Austria, ofițerii vamali din această țară au depistat în trafic o dubă care era supraîncărcată cu 3 860 de kilograme peste limita impusă de lege.

Alimente Romania 20231018
Alimentele descoperite în duba condusă de un șofer român. Sursă foto: economx.hu.

Surpriza cea mai mare însă, relatează publicația maghiară Economx, a apărut când oamenii legii au descoperit în interiorul dubei aproximativ 400 de kilograme de carne crudă, ouă, băuturi alcoolice și produse din tutun, toate de contrabandă.

Conducătorul auto, un bărbat român în vârstă de 37 de ani, a declarat că alcoolul și tutunul erau pentru consumul propriu, în timp ce restul mărfurilor ar fi fost colete trimise din România către Irlanda, se arată în comunicatul oficial emis de NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal – Administrația Națională de Impozite și Vămi din Ungaria).

Ofițerii vamali au alertat colegii de la NÉBIH (Autoritatea Națională pentru Siguranța Alimentelor) cu privire la carnea crudă și a ouălor neetichetate.

Reprezentanții NÉBIH au ordonat apoi distrugerea imediată a alimentelor transportate în mod neregulamentar, în timp ce produsele accizabile au fost confiscate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul român, în schimb, a fost sancționat cu o amendă administrativă de 650 000 forinți (aproape 1 700 de euro) datorită excesului de greutate de 110%.

De asemenea, el va fi tras la răspundere și pentru încălcarea legii privind accizele, precum și pentru costurile asociate cu distrugerea alimentelor.

Administrația Națională de Impozite și Vămi din Ungaria reamintește transportatorilor că trebuie să respecte reglementările stabilite de Legea din 1988 privind circulația rutieră.

NAV este autorizată să verifice conformitatea cu aceste regulamente și să impună amenzi corespunzătoare pentru nereguli.

Distribuie acest articol