Tânăr de 22 de ani mort după ce a fost lovit de elicea unui elicopter în timp ce voia să facă un selfie

Un tânăr în vârstă de numai 22 de ani și-a pierdut viața într-un mod ieșit din comun după ce a încercat să-și facă un selfie lângă un elicopter care tocmai aterizase.

Tragedia s-a petrecut luni, 27 iulie 2022, pe un aeroport din Atena, capitala Greciei, unde un elicopter, care a decolat de pe insula grecească Mykonos, a aterizat, iar câteva persoane au coborât din el, informează ziarul britanic The Gurdian.

Printre persoanele care au coborât din elicopter se afla și tânărul de 22 de ani, pe nume Jack Fenton, student la Oxford și de naționalitate britanică.

Jack Fenton, 22 de ani. Foto: lbc.co.uk

Potrivit anchetatorilor greci, băiatul s-ar fi îndreptat spre coada elicopterului imediat după debarcare pentru a face un selfie, în ciuda avertismentelor din partea echipajului. Odată ajuns acolo, elicea din spate a aparatului de zbor l-a atins și i-a provocat răni care i-au fost fatale.

Cu toate acestea, Jack Stanton-Gleaves, prietenul tânărului mort, care a coborât împreună cu el și alți doi prieteni din elicopter, a declarat că victima nu încerca să facă vreo fotografie.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mult, a mai afirmat martorul citat de ziarul britanic The Sun, membrii echipajului elicopterului nu le-au dat nicio instrucțiune cu privire la debarcare și nu au fost escortați în siguranță.

„Am debarcat de unii singuri și nimeni nu l-a oprit pe Jack să meargă în spatele elicopterului. Niciunul dintre noi nu a ajuns în salon înainte de producerea accidentului”, a spus Jack Stanton-Gleaves.

Elicopterul care a provocat tragedia. Foto: lbc.co.uk

„Am auzit oameni spunând că Jack era la telefon și a fugit înapoi la elicopter, iar acest lucru este total neadevărat. Nu era la telefon, iar de ce s-a întors spre spatele elicopterului, nu știu”, a mai adăugat el.

Pilotul elicopterului și doi ingineri de la sol au fost arestați de autoritățile grecești. Aceștia ar putea fi acuzați de omor prin imprudență, dacă se dovedește că i-au lăsat pe tineri să coboare din elicopter deși nu erau în siguranță.

Tânărul de 22 de ani și prietenii săi se întorceau acasă de pe insula grecească după ce au petrecut o scurtă vacanță acolo pentru a sărbători ziua de naștere a unuia dintre ei.

Într-un al doilea elicopter, care nu aterizase încă, se aflau tatăl și fratele lui Jack Stanton-Gleaves, împreună cu un alt prieten, mai scrie sursa citată.

Mama tânărului a declarat pentru Daily Mail: „Suntem devastați complet. Era cel mai minunat băiat. Cred că pilotul a fost arestat, dar a fost cel mai oribil accident, din câte am aflat.”