Tânăr de origine română din Italia, speranță a scrimei românești și italiene

Luca Juravle, un adolescent în vârstă de 15 ani, născut la Torino din părinți români, este noua speranță a scrimei italiene și românești.

Crescut, format și antrenat la clubul Ramon Fonst asd din Torino, Luca a fost convocat la echipa națională U17 a României pentru a participa la Cupa Mondială de spadă juniori de la Bratislava (Slovacia), care va debuta pe 14 ianuarie, informează Torino Sud.

S-a născut în 2007, în cartierul Mirafiori Sud din Torino și a început să practice scrima la vârsta de 7 ani, la clubul Ramon Fonst, o societate sportivă cu sediul pe Strada Castello din Mirafiori.

Este antrenat de maestrul Paolo Cuccu și s-a remarcat câștigând până acum trei titluri de campion regional la floretă.

Deși născut în Italia, tânărul sportiv este cetățean român până la vârsta de 18 ani, când va avea dreptul să ceară cetățenia italiană. Talentul său nu a trecut neobservat de federația țării de origine a părinților săi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Luca Juravle. Sursa foto: Torino Sud

Participarea la Cupa Mondială de spadă juniori de la Bratislava, cu naționala țării noastre, va reprezenta pentru Luca Juravle primul său debut internațional.

Pe plan național, în Italia, săptămâna viitoare va participa la Terni pentru proba națională de cadeți, iar ulterior la București pentru campionatele naționale Under17 ale României, unde se încadrează printre favoriții la victorie.

Un drum solicitant care, concurs după concurs, îl va conduce la Campionatele Mondiale Under17 din primăvara lui 2024. Visul său, desigur, rămâne participarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Distribuie acest articol