Tânăr de origine română și iubita sa căutați de poliție în Italia. Supranumiți „Bonnie și Clyde”

Un tânăr de origine română în vârstă de 20 de ani, din Rovigo (Veneto) este dat în urmărire pe teritoriul Italiei după ce a fugit marți, 30 martie a.c., din arest la domiciliu, împreună cu iubita sa albaneză, în vârstă de 17 ani. Tânărul este acuzat de tâlhărie și se vorbește și de o agresiune sexuală, acesta săvârșind faptele cu ajutorul prietenei sale și al unui amic de origine marocană. El a fost plasat de către judecătorul pentru investigații preliminare în arest domiciliar, în așteptarea examinării dosarului.

Presa italiană i-a numit „Bonnie și Clyde de Rovigo”, găsind că există o oarecare asemănare cu renumita pereche de tâlhari americani din secolul trecut.

Conform Il Gazzettino, tânărul se numește Gianluca Ghiță și locuia împreună cu mama, de naționalitate română și concubinul italian al acesteia. Deși încă foarte tânăr, Ghiță are deja un cazier „impresionant”, a comis furturi, spargeri și alte două tâlhării în anul 2018.

Gianluca Ghiță, 20 de ani, căutat de poliție în Italia. Foto: Il Gazzettino

În cazul de față a tâlhărit și umilit un alt băiat, de aceeași vârstă cu el

Iubita lui Ghiță l-a ademenit pe băiatul respectiv, prin intermediul mesajelor online, în parcul Langer din Rovigo. Când victima a ajuns la locul stabilit, cu o trotinetă electrică, în loc de fata cu care conversase și care îl asigurase că relația sa cu Ghiță s-a terminat, îl așteptau chiar Gianluca Ghiță și complicele său, Hamza Es Sraidi. Cei doi, urmați de minoră, l-au forțat pe băiat să intre în desișul din parc unde pe lângă faptul că i-au furat bunurile l-au și umilit, pentru „a-i da o lecție”,  făcându-se vinovat de faptul că i-a scris mesaje prietenei lui Ghiță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Acum trotineta este a mea”, i-ar fi spus Ghiță, însușindu-și și o pereche de căști ale victime. Din ordinul de arestare reiese că „Ghiță l-a lovit peste față, apoi i-a ordonat să îngenuncheze și să-i promită că-i va aduce câte 50 de euro în fiecare duminică.” A scos de la bata pantalonilor un pistol semi-automat (ce s-a dovedit mai apoi că era cu gloanțe oarbe) și l-a îndreptat spre fața tânărului, simulând că ar fi gata să apese pe trăgaci. Ultima umilință subită de băiatul tâlhărit a fost când agresorul și-a dat pantalonii jos și a urinat pe el, „ordonându-i să-l privească în ochi”. O ispravă ce i-a adus și acuzația de violență sexuală.

Pe lângă aceste fapte, mai șocant este că celălalt tânăr prezent la agresiune, pe nume Es Sraidi, a filmat întreaga scenă cu telefonul. Autoritățile bănuiesc că agresorii și-ar fi dorit să publice imaginile pe internet, imagini pe care judecătorul le-a caracterizat ca fiind drept „înfiorătoare”.

Cei trei au fugit de la locul faptei, dar o patrulă din cadrul secției din Rovigo a reușit să-i prindă în câteva ore, plasându-i pe cei doi tineri majori în arest domiciliar până când judecătorul va termina de examinat cazul. Ghiță, care este apărat de avocatul Giampaolo Cazzola, a fugit marți împreună cu iubita sa minoră și sunt de negăsit.

Gianluca Ghiță împreună cu prietena sa, în vârstă de 17 ani. Foto: Il Gazzettino

„Brutalitatea agresiunii și voința de a umili redau clar caracterul celor doi anchetați, complet fără limite și incontrolabili”, a notat judecătorul în ordonanța de arestare emisă pe numele lui Gianluca Ghiță și a complicelui său, Hamza Es Sraidi. În legătură cu minora albaneză, oamenii legii urmează să stabilească dacă tânăra iubită a agresorului era conștientă de acțiunile sale.