Durere imensă într-o familie de români din Italia, fiul lor a murit de cancer la numai 17 ani

Tristețe mare în familia unor români stabiliți la Romano di Lombardia, în provincia Bergamo, fiul lor de numai 17 ani a murit în urma unei boli cumplite, după ce aproape 4 ani a luptat să trăiască și să se însănătoșească.

Conform Brescia Today, Riccardo Coman, Ricky cum îi spuneau cunoscuții, suferea de cancer și în ultima perioadă a vieții sale și-a povestit suferința, cu ironie și curaj, celor peste 300 000 de urmăritori pe care îi avea pe TikTok și alți 70 000 pe Instagram. Le spunea cât de obosit se simțea după chimioterapie, le mărturisea frica de a nu reuși să învingă boala, dar și dorința de a nu renunța niciodată la luptă.

O suferință îndelungată, pe care a înfruntat-o ca un adevărat erou, o durere imensă pentru părinții Tina și Vasile, pentru frățiorul Raul și pentru toți cei care l-au cunoscut. Când a fost diagnosticat cu cancer a fost imediat operat, dar tumoarea se răspândise deja în corpul tânărului băiat și îi afectase plămânii. A urmat chimioterapia la Institutul Național al Cancerului din Milano. Își pierduse tot părul și multe, multe kilograme, dar nu voința de a trăi și de a lupta împotriva răului care îi devasta organismul.

„Sunt încă aici, indestructibil!”, repeta cu ironie Riccardo publicând postări și videoclipuri pe cele două rețele de socializare menționate. În ultimul său videoclip a spus că se simțea puțin mai bine, dar zece zile înainte de a muri nu a mai publicat nimic.

Riccardo Coman. Foto: profilul Facebook

Mulți prieteni îl plâng și sunt alături de familia îndoliată, multe mesaje de condoleanțe și păreri de rău, pentru moartea prematură a băiatului, se pot citi pe rețelele de socializare:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doamne, Dumnezeule, ce noapte, ce zi! Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace, Ricky! Ai plecat atât de curat, de creștinește… Ai plecat așa cum ai trăit, înger frumos! Nu te-am văzut niciodată trist sau învins, nici măcar acum… Și acum zâmbești!! Vinerea te-ai născut, vinerea ai plecat…” a scris cineva pe Facebook.

Odihnește-te în pace, micuț războinic”, mai scriu prietenii, precum și „Zbor lin, îngerul meu. Vei rămâne mereu în inimile noastre!”

Riccardo Coman fost înmormântat astăzi, 19 aprilie, la Romano di Lombardia, după slujba care a avut loc la biserica ortodoxă română.

Distribuie acest articol