Tânăr moldovean din Italia, mort în urma unui accident de muncă. Fusese lovit de o grindă de 11 tone

Un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani și care era muncea în Italia, a murit în urma rănilor suferite într-un accident de muncă la o fabrică din Valeggio sul Mincio, provincia italiană Verona din Veneto.

Potrivit publicației Verona Sera, accidentul s-a petrecut vineri, 16 iunie 2023, când tânărul a fost lovit de o grindă mare de oțel ce cântărea aproximativ 11 tone.

Tânărul muncitor a primit imediat primul ajutor de la colegi, apoi a fost transportat de urgență la spitalul din Verona, unde a fost internat în stare gravă.

În cursul zilei de astăzi însă, 22 iunie 2023, a fost confirmată vestea tristă a decesului tânărului moldovean, care s-a zbătut între viață și moarte timp de mai bine de cinci zile.

Administrația locală din Valeggio sul Mincio a exprimat, prin intermediul unui comunicat de presă, „profundul său regret pentru dispariția tânărului muncitor de 25 de ani implicat săptămâna trecută într-un tragic accident de muncă la fabrica Fincantieri din Valeggio”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul orașului, Alessandro Gardoni, a vorbit personal despre acest incident tragic: „În fața unor fapte ca acestea, care din păcate se întâmplă prea des, cuvintele pot să pară inutile.

Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către tânărul muncitor și familia sa, cărora le transmit sincere condoleanțe din partea mea și a întregii administrații”.

Gardoni a continuat să comenteze asupra incidentului, subliniind importanța securității la locurile de muncă: „Indiferent de responsabilitățile care vor fi stabilite în instanțele potrivite, vreau să subliniez necesitatea de a ne angaja cu toții pentru a crește securitatea la locurile de muncă.

Pe lângă conștientizarea din partea instituțiilor și a companiilor, este necesară investiția de resurse corespunzătoare pentru prevenirea accidentelor de muncă. Trebuie să eliminăm cauzele și să ne asigurăm că nimeni nu își diminuează atenția asupra acestei priorități fundamentale”.

Distribuie acest articol