Tânăr muncitor român, mort în Italia. Strivit de trunchiul unui copac

Un tragic accident de muncă a avut loc în Don, un sătuc situat în zona Alta Val di Non din Trentino, Gravilă Grad, un tânăr muncitor român în vârstă de 27 de ani, a fost strivit de un trunchiul unui copac în timp ce se afla la locul său de muncă într-o mică fabrică de prelucrare a lemnului.

Românul locuia de ceva timp în Italia alături de familia sa, în Malgolo di Romeno, localitate aflată în apropierea locului tragediei.

În 2020 ajunsese în valea Nonului, unde și-a deschis o firmă individuală care se ocupa de manipularea lemnului. Conviețuia cu o conațională, cu care avea o fiică încă foarte mică, Emma, acum rămasă fără tată.

Era apreciat de colegi, care îl considerau de încredere și un muncitor harnic.

Incidentul s-a produs marți, 16 ianuarie, puțin după ora 17:00, menționează Rai News

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânărul muncitor român se afla pe terenul de depozitare al companiei Nord Pallet atunci când, din motive încă neelucidate, a fost lovit și apoi prins sub un trunchi greu.

Primii care au intervenit la locul accidentului au fost pompierii care, în doar un minut, l-au eliberat de sub trunchi și de alte bucăți de lemn care căzuseră peste el, fără să-l acopere complet.

Eforturile disperate ale colegilor de a-i acorda primul ajutor și ale echipelor de salvare, inclusiv masajul cardiac efectuat de pompierii din Don, Amblar și Fondo, nu au reușit să-i salveze viața.

Din cauza unor situații de urgență în curs, elicopterul de salvare nu au putut interveni, iar tânărul a decedat la locul accidentului.

700-20240117102424
Gravilă Grad, 27 de ani, mort în Italia la locul de muncă. Sursa foto: Rai news

În prezent, detaliile exacte ale accidentului sunt încă neclare

Conform primelor informații, nu există un motiv evident pentru care Gravilă ar fi trebuit să se afle în zona terenului de depozitare în momentul accidentului, deoarece nu erau în curs operațiuni de manipulare a lemnului.

Locul accidentului a fost sigilat și este supus investigațiilor de către Uopsal (organizație responsabilă pentru siguranța la locul de muncă), carabinieri și procurorul adjunct Patrizia Foiera, desemnată să se ocupe de acest caz.