Tânăr plătit în Italia cu 20 de euro pentru 6 ore de muncă. „Tu ai munci pentru banii ăștia?”

În orașul Modena, din regiunea Emilia-Romagna, un tânăr a încercat să-și revendice drepturile salariale față de proprietarul restaurantului unde lucra.

Băiatul a fost foarte nemulțumit că i s-a oferit suma de 20 de euro pentru un interval de șase ore de muncă, fiind plătit „la negru”, fără a deține un contract de muncă.

„Tu ai lucra șase ore pentru 20 de euro?”, l-a întrebat tânărul pe angajator, înregistrând în același timp întreaga discuție, pe care ulterior a încărcat-o pe contul său de Tik Tok.

Nemulțumit de oferta făcută, tânărul a insistat: „Pentru șase ore de muncă îmi oferi 20 de euro? Mă plătești 20 de euro pentru șase ore de muncă și mai e și la negru”.

Proprietarul restaurantului a încercat să se apere, argumentând că nu era vorba de o muncă propriu-zisă de șase ore, ci doar de o probă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, intenția sa era evidentă: aceea de a nu oferi o remunerație adecvată muncii depuse de tânăr.

După o discuție aprinsă, tânărul a reușit să obțină 50 de euro pentru orele muncite. Ulterior, a decis să împărtășească experiența neplăcută pe rețelele sociale, pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă tinerii și exploatării din partea unor angajatori.

El a mărturisit pentru Il Fatto Quotidiano: „Problema este că nu mi-a spus nimic despre o probă sau orice altceva. Am fost de acord să lucrez acolo de luni până vineri, ca un angajat obișnuit. Mai degrabă decât să devin un delincvent, sunt obligat să accept orice fel de muncă până găsesc ceva mai bun. Mama m-a crescut cu principii”. VIDEO mai jos:

@chinwiii_730Ridicoli siete non mi faccio mettere i piedi da nessuno dinche ho la coscenza pulita♬ suono originale – chinwiii.730

Acest incident scoate la lumină realitatea cu care se confruntă mulți tineri pe piața muncii, și anume acceptarea unor condiții de muncă nedrepte din nevoia de a avea un venit.