Tânăr român din Italia, bucătar cu mare succes pe rețelele de socializare

Rafael Nistor, un bucătar român stabilit în Italia, a cucerit platforma TikTok, devenind unul dintre cei mai influenți creatori de conținut culinar din peninsulă.

Cu un impresionant număr de 8,6 milioane de urmăritori, Rafael Nistor se poziționează în top 10 influenceri alimentari din Italia, potrivit unui articol publicat de La Repubblica.

Ascensiunea sa pe TikTok a început în perioada pandemiei de Covid-19, când, după ce a renunțat la un loc de muncă într-un restaurant, s-a confruntat cu lockdown-ul național.

Am lucrat ca bucătar într-un restaurant, dar am decis să renunț. În sectorul nostru este indicat să ne schimbăm, să avem experiențe noi pentru a crește. Așa că mi-am spus: „nu-ți face griji, vei găsi alt loc”. Două zile mai târziu, toate cluburile din Italia s-au închis din cauza izolării.

Această aparentă nenorocire s-a transformat  pentru el într-o oportunitate unică. Lipsit de dreptul la șomaj și închis în casă, a decis să posteze videoclipuri cu rețete, marcând începutul unei cariere de succes în social media.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rafael folosește cuvântul „Ottimo” la sfârșitul fiecărui videoclip și este titlul primei sale cărți de rețete, cu care a reușit să atragă o audiență internațională.

photo_2024-01-30_14-28-56

Întrebat de ce este, în opinia lui, unul dintre cei mai urmăriți creatori din Italia cu tematică alimentară de pe Tik Tok, bucătarul român a spus:

„Cu siguranță pentru că am fost primul din Italia care a făcut conținut de acest tip. Apoi și pentru că m-am deschis către un public internațional. La început am vorbit în italiană și am descris fiecare pas al rețetei cu un singur cuvânt (de obicei, un verb la infinitiv, cum ar fi tăiere sau scurgere).

După ce am ajuns la un public decent în Italia, am vrut să ofer acest „serviciu” al meu și utilizatorilor străini. Prin urmare, am decis să nu mai deschid gura și să las sunetele diferiților pași să se audă în timpul pregătirii preparatelor.

O alegere câștigătoare, având în vedere că în trei săptămâni am trecut de la un milion și jumătate la șase milioane de urmăritori. Acum 75% din audiența mea este străină.”

Captură de ecran 2024-01-30 141502

Veniturile în domeniul influencerilor culinari pe TikTok sunt semnificative

Un creator cu 70 de mii de urmăritori poate cere 1000 de euro pentru o postare, iar pentru proiecte mai complexe, cu 90 de mii de urmăritori, suma poate ajunge la 20 de mii de euro. Nistor recunoaște că a investit timp și economii pentru a crea primul său conținut, dar a văzut rapid potențialul platformei.

Pe lângă succesul pe TikTok, Rafale Nistor a publicat o carte de rețete și a colaborat cu chef-ul Bruno Barbieri, consolidându-și astfel poziția ca unul dintre cei mai urmăriți creatori de conținut culinar din Italia.