Tânăr român din Italia înjunghiat de tatăl său, un fost subofițer român

Episodul îngrozitor s-a petrecut în cursul nopții de marți spre miercuri, 16 decembrie 2020, în localitatea italiană Milazzo din provincia Messina unde un fost subofițer român și-a înjunghiat propriul fiu în urma unor discuții aprinse. Tânărul, ajutat și de mama lui, a reușit să fugă de furia tatălui și a scăpat astfel cu viață, deși a fost înjunghiat în abdomen și în alte zone ale corpului de mai multe ori.

Potrivit celor relatate de Gazzetta del Sud, cel care a încercat să-și omoare fiul se numește Cristinel Costel Nițoiu, are 51 de ani și este un fost subofițer român ieșit la pensie. Martorii spun că acesta a petrecut toată seara de ieri consumând alcool și insultându-și familia și vecinii, iar în jurul orei 2:30 și-ar fi ieșit din minți, atacându-și fiul cu un cuțit de bucătărie în urma unor discuții aprinse.

În ciuda faptului că a fost rănit de mai multe ori în abdomen și în alte părți ale corpului, victima a reușit să scape, ajutat fiind și de mama sa, și a ieșit apoi în stradă de unde a solicitat intervenția forțelor de ordine și a unei ambulanțe. Carabinierii au intervenit în forță în locuința familiei de români, situată pe via Luigi Pirandello 73, și l-au găsit pe atacator cu cuțitul încă în mână.

Cristinel Nițoiu a fost pus sub arest imediat cu acuzația de tentativă de omor, în timp ce fiul său, Alexandru George Nițoiu, a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Medicii i-au recomandat victimei 25 de zile de îngrijiri medicale pentru a-și vindeca rănile provocate de tatăl său.