Tânăr român întors din străinătate pentru a trata o măsea, mort în urma unei infecții care s-a extins până la creier

Tragedie în familia lui Ionuț, un bărbat de 31 de ani din Cernavodă care a ajuns la Spitalul Județean Constanța cu o durere insuportabilă de măsea, relatează Dobrogea TV.

După ce a stat aproape două luni în comă, Ionuț s-a stins din viață în dimineața zilei de vineri, 24 martie 2023, pe patul de spital. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de familie și prieteni.

Ionuț a murit la numai 31 de ani în urma unei banale infecții la o măsea. Sursă foto: dobrogea.tv

Ionuț se afla la muncă în străinătate când a început să simtă dureri la o măsea și s-a întors în țară pentru a rezolva problema. A mers la spitalul din Cernavodă, iar de acolo medicii l-au trimis la Spitalul Județean Constanța.

La momentul internării la UPU, în data de 21 ianuarie, Ionuț se afla în stare gravă. Infecția i-a coborât în gât și torace însă și i-a afectat chiar și creierul. A fost supus imediat unei intervenții chirurgicale, iar medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața.

De atunci, el a fost supus la șase operații la gât și plămâni și se afla internat la Secția de Terapie Intensivă, în comă indusă, intubat și ventilat mecanic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, familia aduce acuzații spitalului, susținând că starea gravă a băiatului a fost provocată de medici.

„Cu o durere de măsea a ajuns o legumă, îți doresc sănătate, văru’, și să fii puternic. Noi îți suntem alături și cu gândul și cu sufletul, ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puținele tale puteri Călărău Ionuț Marian, 31 ani și 6 operați în nici 23 de zile și în comă indusă de 2 luni!!!”, scria verișoara lui Ionuț pe rețele de socializare înainte ca acesta să moară.

„Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt șase operații. Patru la plămâni și de două ori la gât.

Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, relata și Mirela Călărău, mama tânărului, într-o declarație pentru Antena3.

„A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal…”, susținea și tatăl băiatului.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au răspuns public acuzațiilor, subliniind că pacientul a beneficiat de îngrijiri medicale adecvate și de eforturi semnificative din partea unei echipe medicale multidisciplinare.

De asemenea, spitalul a menționat că familia a încălcat regulamentul spitalului și normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă și difuzând în spațiul public imagini cu angajații spitalului fără permisiunea acestora. Spitalul a mai precizat și că pacientul nu îndeplinea calitatea de asigurat în sistemul CNAS.

Rudele și prietenii și-au exprimat durerea și tristețea pe rețelele de socializare, transmițând mesaje de condoleanțe și rugăciuni pentru sufletul lui Ionuț.

„Dumnezeu să-ți odihnească sufletul”, a transmis verișoara lui Ionuț la postarea menționată anterior.

„Dumnezeu să te ierte. Păcat.. ai plecat prea tânăr. Drum lin printre îngeri, Ionuț”

„Dumnezeu să te ierte, Ionuț”

„Sincere condoleanțe, vărul meu, Ionuț”

„Dumnezeu să aibă grijă de tine, nepotul meu”

„Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun”

„Dumnezeu să te ierte, prietenul meu”