Tânăr român găsit mort în Italia. Florin avea doar 36 de ani

„Timpul este prețios. Nu-l risipi.”

Acestea sunt ultimele cuvinte publicate de Florin Străinu pe pagina sa Facebook, în data de 23 mai. Ieri, 27 mai, au început să apară însă mesajele pline de durere și regret pentru dispariția sa din această lume.

Florin Străinu, 36 de ani. Foto: Facebook

Tânărul român, în vârstă de 36 de ani și originar din comuna Brâncoveni, județul Olt, era plecat la muncă în Italia de circa 10 ani pentru a-și face un viitor mai bun. Din păcate, în Italia și-a găsit doar sfârșitul, Florin fiind găsit mort în cursul zilei de ieri.

„Primăria Comunei Brâncoveni anunță cu mare durere pierderea prematură a prietenului nostru Florin Strainu, la numai 36 de ani, om de mare caracter, cu un suflet ales, cel care a pus bazele formării echipei de fotbal Branco Brâncoveni și care a fost permanent alături de noi în tot ceea ce am făcut”, scrie pe pagina Facebook a primăriei.

„Toată lumea e bulversată, a făcut inamicul ăsta din noi ce-a vrut. Sunt familii, sunt convins, fără serviciu, sunt familii care au rămas fără bani, sunt familii care nu pot să-şi plătească ratele, sunt familii acolo care n-au putut să vină și nu mai au cu ce să trăiască. N-aș vrea să cred că și el face parte din categoria asta. De trei luni de zile fără să lucrezi… Nu știm, nu știm ce s-a întâmplat cu el… Era deschis din fire, și lui și surorii le plăcea natura. Îi plăcea să iasă, să facă mișcare… Mă puneam în situația tatălui lui acum și…. E fără cuvinte. Tata e terminat. Nu s-a recăsătorit, vă dați seama ce e-n sufletul lui, nici ei nu s-au căsătorit. S-au legat tare de maică-sa și pentru ei a fost o durere mare, mai ales că acum un an și jumătate a murit și bunicul, de care de asemenea erau legați…”, a spus primarul comunei Brâncoveni citat de ziarul Adevărul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânărul nostru conațional se pare că lucra într-un hotel, în Italia. După cum bine știm cu toții, sectorul turismului a fost primul afectat de criza pandemică. Multe persoane au rămas fără locuri de muncă și au trecut (încă mai trec) prin dificultăți economice de neimaginat. Nu se știe dacă acesta este motivul pentru care Florin nu mai este printre noi la această oră, dar cert este că tânărul de numai 36 de ani a decis să-și pună capăt zilelor.

Sora lui Florin este cea care are acum dureroasa povară de a aduce în țară trupul neînsuflețit al lui Florin, dar costurile nu sunt mici și pentru asta are nevoie de ajutor. Ea n-a avut curajul însă să apeleze la nimeni, dar primarul din Brâncoveni, precum și prietenii ei și ai lui Florin au avut grijă să facă un apel în acest sens, pentru a fi ajutată.

„Suntem alături de familia profund îndurerată și fac un apel către toți oamenii cu suflet mare care au posibilitatea de a ajuta pentru repatrierea din Italia. Aveți atașate conturile surorii sale, unde puteți ajuta. Drum lin printre stele PRIETENE! Nu te vom uita niciodată!
Condoleanțe familiei îndurerate!”, mai scrie pe pagina primăriei Brâncoveni.

„Sunt momente în viață când nu-ți mai găsești cuvintele, răsuflarea ți se taie, iar lacrimile iți curg fără să le poți controla! Mi-ar fi plăcut să nu am motive niciodată să scriu această postare… însă… Diana, pentru cei care o cunosc, este o fată cu ochii senini și-o inimă imensă, o prietenă adevărată, pe care ți-ai dori să o ai în preajmă oricând! Pentru cei care nu o cunosc, însă, vă pot spune ca este un om cu un suflet extraordinar, care a trecut prin multe! Familia ei, cândva numeroasă, este una care iți intră la suflet și acolo rămâne! Sunt oameni calzi, primitori, pozitivi! Din păcate, viața are darul de a te lovi când te aștepți mai puțin și, deși nu e corect, tot universul ți se dărâmă! Asta i se întâmplă și ei acum: după pierderea mamei, fratele ei se așează lângă îngeri…mi-e greu să vorbesc despre asta, pentru că l-am cunoscut, pentru ca îmi pare rău că s-a întâmplat asta și pentru că neputința doare!  Diana este și un om demn, care nu ar cere niciodată nimănui nimic, dar acum are nevoie de ajutor! Haideți să donăm pentru a reuși să îi aducem fratele în țară! Prietenii la nevoie se cunosc, iar Diana are nevoie de ajutorul nostru! Mulțumesc!”, transmite Adriana Escu, o apropiată a celor doi.

Cei care au posibilitatea să dea o mână de ajutor pentru repatrierea trupului neînsufelțit al lui Florin Străinu o pot face donând orice sumă în conturile deschise de sora acestuia:

  • Cont în lei: RO39INGB0000999907289856
  • Cont în euro: RO98INGB0000999909324436

Ambele conturi sunt pe numele Străinu Diana Iuliana.