Tânăr român găsit mort pe o stradă din Italia. Apelul disperat al familiei din România

Un tânăr român originar din comuna Tazlău, județul Neamț, în vârstă de numai 34 de ani, a fost găsit decedat pe o stradă din Bologna la sfârșitul anului trecut, iar acum, la aproape două luni de la moartea sa, familia face un apel pentru repatrierea trupului neînsuflețit: „Ajutați-ne să-l aducem acasă!”

Conform publicației Ziar de Piatra Neamț, Daniel-Vasile Jireghie a fost găsit decedat pe o stradă din Bologna pe data de 30 decembrie 2022. Probabil nu avea documente de identitate la el și a fost identificat abia zilele trecute, când familia din țară a fost anunțată de moartea sa. Nu se cunoaște cauza decesului.

În România le avea pe mama și sora sa, care nu au resurse economice pentru a-l repatria. Mama tânărului nu-și dorește nimic altceva decât să poată aprinde o lumânare la căpătâiul fiului său.

Daniel Jireghie, decedat în Italia. Sursa foto: Ziar de Piatra Neamț

Carmen Suciu, de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, a creat o strângere de fonduri în acest sens: 

„Trebuie să ne unim pentru a-l aduce acasă. Asocația Născută Înger din Piatra-Neamț se va implica și de această dată pentru a sprijini repatrierea lui Daniel. Familia a fost anunțată de curând de deces de către polițiștii din Tazlău. Costurile repatrierii se ridică la 2150 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se colaborează cu aceeași firmă de pompe funebre, prin Alina Cărăbuș, cu ajutorul căreia l-am adus acasă, la Târgu Neamț, și pe Constantin Ignat. Mulțumim tuturor celor care contribuie pentru fondul de repatriere!”, a declarat Carmen Suciu pentru sursa citată.

Persoanele care pot și doresc să contribuie la repatrierea lui Daniel o pot contacta pentru detalii suplimentare pe Carmen Suciu la telefon 0040/770 405 849 sau pot dona în următoarele conturi, cu cu mențiunea „repatriere Jireghie Daniel”:

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301;
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301;
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț;
  • CUI 36063530;
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22.