Tânăr român găsit spânzurat în Italia de un copac situat la marginea străzii

Un bărbat român, ale cărui date nu au fost făcute publice de către autorități până la această oră a fost găsit fără viață în cursul zilei de joi, 19 martie 2020, în localitatea italiană Pasturana din provincia Alessandria, în Piemonte. Din primele informații reiese că era vorba de un bărbat care lucra ca păstor în zonă și a decis să-și ia viața.

Conform celor relatate de ziarul local Il Piccolo, trupul neînsuflețit al victimei a fost descoperit de un agricultor care lucra pe un teren din zonă. Atenția agricultorului a fost atrasă de un câine care se uita insistent spre un copac situat la maginea străzii provinciale care leagă localitățile Novi Ligure și Francavilla Bisio, în apropierea fermelor Montebello și Maddalena.

Apropiindu-se de locul respectiv, agricultorul a găsit corpul conaționalului nostru spânzurat de copac și a sunat imediat la 112 pentru a cere intervenția autorităților. Carabinierii și pompierii sosiți la fața locului însă nu s-au putut apropia de trupul fără viață al bărbatului deoarece câinele acestuia îl păzea într-un mod emoționant, nelâsând pe nimeni să-l atingă. În cele din urmă, carabinierii au fost nevoiți să ceară intervenția hingherilor din Novi Ligure pentru a prelua câinele păstorului român.

Militarii au lucrat apoi până seara târziu la fața locului pentru a aduna probe și au înregistrat declarațiile celor care-l cunoșteau pentru a înțelege ce anume l-a împins să recurgă la acest gest extrem.

„Chiar ieri l-am văzut și salutat pe acest bărbat, păștea turma sa pe un câmp după curbe și locuia într-o rulotă. Astăzi (joi – n.r.) oile sale erau tot acolo, la pășune… era tânăr, la naiba”, a declarat cu tristețe Annalisa, o localnică din Pasturana.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

- Continuarea după publicitate -

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20