Tânăr român în vârstă de 18 ani smuls din ghearele morții de 5 salvamari italieni

Un băiat român în vârstă de 18 ani a fost salvat în ultima clipă de la înec la Ponte Sasso, în provincia Pesaro e Urbino (Marche), de salvamarii care l-au văzut că se afla în dificultate după ce s-a aruncat în mare, în ciuda faptului că era arborat stegulețul roșu, semn că nu se putea face baie din cauza apei învolburate.

Tânărul a fost salvat după o acțiune deosebit de dificilă din cauza stâncilor din apropiere și a curenților puternici. A fost dus la spital și împreună cu el au avut nevoie de îngrijiri medicale și cei doi salvamari care s-au aruncat să îl salveze, relatează Il Resto del Carlino.

Băiatul s-a aruncat în apă de pe marginea stâncoasă aflată de-a lungul falezei Lisippo. La scurt timp, el a fost văzut de salvamari luat de valurile mari care îl împiedicau să mai ajungă la țărm. „M-am aruncat imediat după el – povestește Tommaso Fulvi Ugolini, 25 de ani, unul dintre salvamari – băiatul striga după ajutor, dar valurile mari de trei metri mă împiedicau să ajung la el. Între timp mi s-au alăturat colegii Massimiliano Nori și Alessandro Bindelli, ei m-au ajutat să-l prind pe băiatul care mai avea puțin și se îneca. Deși eram trei, nu l-am putut readuce pe plajă, valurile mari ne împingeau spre stânci.”

În acel moment, providențială a fost intervenția lui Matteo Renzi, în vârstă de 47 de ani, care a condus operațiunile de pe faleză și a unui alt salvamar, Alessandro Morenzetti, care a reușit să ajungă la colegii lui din apă și să le ducă funia de la un troliu electric fixat pe turnul de salvare. Datorită ajutorului mai multor persoane, frânghia a fost trasă la uscat și, odată cu ea, băiatul român împreună cu salvamarii italieni. „Ne-am salvat în ultima clipă – a mai spus Tommaso Fulvi – dacă nu am fi avut frânghia aia de care să ne agățăm cu mâinile ne-am fi înecat”.

Tânărul român, rezident la Fano (Marche), a fost dus la spital. Personalul sanitar de la 118 a decis că și pentru salvamari era necesară transportarea la spital, unde le-a fost verificată prezența apei în plămâni. Toți cei implicați în această aventură, care s-ar fi putut transforma într-o adevărată tragedie, sunt acum în afara oricărui pericol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Salvamarii implicați în acțiunea de salvare a băiatului român. Foto: Il Resto del Carlino
Distribuie acest articol