Moare în Italia la numai 26 de ani, într-un tragic accident rutier. Adrian era „un băiat inteligent, sensibil și educat”

Un grav accident rutier a pus capăt vieții unui tânăr român, în vârstă de numai 26 de ani, rezident la Ponte Buggianese, în provincia Pistoia (Toscana). Adrian Iulian Honciuc a decedat după ce șoferul autoturismului în care se afla a pierdut controlul volanului și mașina s-a răsturnat de mai multe ori pe șosea, relatează Il Tirreno.

„Un băiat inteligent, sensibil și educat”, spun despre el cei care l-au cunoscut.

Adrian se afla la bordul unui automobil Volkswagen Golf în jurul orei 06:00 de duminică, 25 iulie 2021, împreună cu doi prieteni, băiatul care era la volan, Andrea Valerio, în vârstă de 25 de ani, din Massa Cozzile și Martina Baroni, de 22 de ani, din Pieve a Nievole.

Conform reconstituirii, mașina se deplasa de-a lungul șoselei Via del Ponte alla Ciliegia, în direcția spre Valdinievole. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat de mai multe ori, sărind peste șanțul de la marginea drumului și oprindu-se pe o stradă laterală.

Șoferul și fata care călătorea pe bancheta din spate au fost răniți și transportați la spital. În cazul tinerei, echipa de medici sosită la fața locului și pompierii au vorbit de un miracol, fata a fost aruncată afară din mașină și a suferit un impact puternic cu solul care ar fi putut avea consecințe mult mai dramatice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Miracol care din nefericire nu s-a produs în cazul lui Adrian Honciuc, în momentul accidentului el se afla pe scaunul din dreapta șoferului, a rămas blocat în mașină și a suferit răni care i-au cauzat moartea. La sosirea echipelor de intervenție băiatul român era decedat. Trupul neînsuflețit a fost scos dintre resturile mașinii de către pompieri și transportat la morga spitalului din Lucca.

Adrian lucra într-o companie de lângă Chiesina Uzzanese. Părinții săi sunt originari din Făgăraș și împreună cu aceștia era sosit în Italia în anul 2004, pe când era doar un băiețel.  S-au stabilit la Anchione, un cătun din Ponte Buggianese, unde familia de români a reușit să se facă respectată de întreaga comunitate. Două surori își plâng acum fratele, una în vârstă de 30 de ani și una de 11.

Cei care l-au cunoscut au spus despre el că era un băiat deștept, sensibil, educat, liniștit și muncitor. De ceva timp era angajat la Pregis, o companie de distribuție a produselor alimentare situată în Chiesina Uzzanese.

Pe rețelele de socializare prietenii și-au exprimat regretul și au transmis condoleanțe părinților:

„Ce durere mare, Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace, iar familiei să-i dea puterea de a trece peste acest mare, mare necaz”, a scris cineva.

„Sincere condoleanțe! Îmi pare nespus de rău, nu sunt cuvinte. Drum lin spre cer, Adiță!”, se poate citi într-un comentariu pe pagina de Facebook a tatălui.

Potrivit ziarului La Nazione, înmormântarea tânărului de 26 de ani va avea loc la ora 15:00 de joi, 29 iulie 2021, slujba religioasă fiind oficiată de preotul Matei Tulan la biserica ortodoxă „Sfânta Muceniţă Pelaghia” din Montecatini Terme.